Suriyelilerin yolu Karacabey’de bitti

Suriye’den bindikleri TIR kabininde Türkiye üzerinden Yunanistan ve Avrupa’ya gitmek isteyen 71 kişi, gece yarısı Karacabey’e bağlı Çavuşköy’de araçtan indirilerek terk edildi.

Suriyelilerin yolu Karacabey’de bitti

AYDIN FİDAN

Suriye’den para karşılığında Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa’ya götürülmek üzere yola çıkan ve aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 71 kişi, gece saat 23.00 sıralarında getirildikleri araçtan Karacabey’e bağlı Çavuşköy’de terk edildi. Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan bir TIR’ın kabininde Çavuşköy’e kadar getirilen 71 Suriyeli, köy yolundaki bir ağaçlık arazide TIR’dan indirildi. Suriyelilere, kendilerini bir otobüsün alacağını ve yolculuklarına otobüsle devam edecekleri söylendi.

MERSİN’E GÖNDERİLDİLER

Gece yarısı köy girişinde kalabalık bir insan topluluğunun bulunduğunu gören bazı köy sakinleri, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu kafileyi köyün düğün salonuna götürüp acil ihtiyaçlarını giderdi. Tercüman aracılığıyla iletişime geçilen Suriyeli sığınmacıların, Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa’ya gitmek istedikleri, fakat köyün girişinde araçtan indirildikleri öğrenildi. Acil ihtiyaçları jandarma nezaretinde köylüler tarafından karşılanan Suriyelilerin kayıt işlemleri tamamlandı ve sabah saat 05.30’da 2 otobüse bindirilerek Mersin’deki kamplara gönderildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X