Suriye’nin geleceği masaya yatırılıyor

Ve beklenen gün geldi. Suriye barış görüşmeleri Cenevre’de bugün başlıyor. Toplantıya davet edilmeyen PYD duruma tepkili.

Suriye’nin geleceği masaya yatırılıyor

Amerikan yönetimi ise dün Türkiye’nin bu konudaki  tutumuna yani PYD’nin masada  olmaması gerektiği  konusundaki haklılığına vurgu yaptı. ABD Dışişileri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Cenevre görüşmelerine katılacak grupların listesinin henüz açıklanmadığını hatırlatıp, ‘Anladığımız kadarıyla PYD toplantıya katılmayacak. Türkiye’nin PYD ile ilgili haklı şüpheleri var’ ifadesini kullandı. 

Suriye Demokratik Konseyi Eş Başkanı  Heysem Menna ise PYD’nin davet edilmemesi durumunda  boykot kararı alacaklarını  belirtti. Menna ayrıca görüşmelerin 1 Şubat pazartesi gününden önce başlamasının mümkün olmadığını öne sürdü.

PYD’de de duruma tepkili.  PYD’nin Fransa temsilcisi  Halid İsa, ‘Lübnan’ın 3 katı büyüklüğünde bir  bir bölgenin  kontrolünü elinde bulunduran  bir gücü  görmezden gelemezsiniz’diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X