Suriye’nin kuzeyi yeni ‘Kandil’ oldu

Terör örgütü PKK/PYD, Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı, Derik ve Dirbasiye’nin kontrolünü ele geçirince, yıllarca Kandil’de faaliyet gösteren kamplarını gruplar halinde bu bölgelere kaydırdı.

Suriye’nin kuzeyi yeni ‘Kandil’ oldu

Suriye’deki iç savaşın oluşturduğu kaos ortamından faydalanan terör örgütü PKK, teröristlere PYD’nin kontrolündeki Suriye’nin kuzeyine kurduğu 33 yeni kampta eğitim veriyor.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, terör örgütü PKK uzun süre faaliyetlerini Irak’ın kuzeyindeki Kandil’den yönetti. Terör örgütü, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca özellikle hazirandan bu yana Kandil ve çevresindeki kamplara düzenlenen hava saldırılarında büyük kayıplar verdi.

PKK’nın sözde yöneticileri de Kandil’den PYD’nin kontrolünde bulunan Suriye’nin kuzeyindeki bölgelere yerleşmeye başladı. Suriye’deki kaos ortamından faydalanan PKK’lılar, PYD’nin buradaki yönetimini de devraldı.

17 Ağustos 2014’te, Suriye’nin Karaçoğ bölgesine gelen “Bahoz Erdal” kod adlı Fehman Hüseyin, PKK/PYD’nin bu ülkedeki faaliyetlerinin başına geçti. Suriye’nin kuzeyini 3 bölgeye ayıran PYD, kantonların başına yine PKK’nın sözde yöneticilerini atadı.

Örgüt, Afrin kantonuna “Derviş Suvar” kod adlı Sipan Hamo’yu, Kobani’ye “Seyit” kod adlı Şıvan Gever ve Cezeri’nin başına da “Şahin Cilo” kod adlı Ferhat Abdi Şahin’i getirdi.

PKK/PYD yönetimi özellikle 2013’ten itibaren Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı, Derik ve Dirbasiye bölgesinin kontrolünü ele geçirince yıllarca Kandil’de faaliyet gösteren kamplarını gruplar halinde buraya kaydırmaya başladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X