Suriye`ye kışlık malzeme yardımı

Osmangazi Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği, iç savaşın yaşandığı Suriye`deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere, içerisinde çeşitli gıda ve giyecek malzemelerinin yer aldığı yardım TIR`ı gönderdi.

Suriye`ye kışlık malzeme yardımı
Suriyeli mazlumların yaralarını bir nebze sarabilmek adına, Osmangazi Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından hazırlanan yardım TIR’ı, Ördekli Kültür Merkezi önünden düzenlenen törenin ardından dualar eşliğinde yola çıkarıldı. Osmangazi Belediyesi olarak Suriye’deki vatandaşlar için ciddi yardımlar yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Türkiye, Suriye’deki vatandaşlara yardım gönderilmesi konusunda oldukça hassas davranıyor. Hem devlet olarak, hem de belediyeler ve sivil toplum örgütleri olarak Suriyeli vatandaşlarımızın yaralarını sarabilmek için adına yardım kampanyaları düzenliyoruz” dedi.
 
DÜNDAR’A TEŞEKKÜR
 
Hayrat İnsani Yardım Derneği Bursa Şubesi Sorumlusu Muhammed Bostan da, Suriye’ye gönderilen yardımları Kızılay ile koordineli şekilde yürüttüklerini belirterek, “Dernek olarak Suriyeli ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Bursa’dan 7, Türkiye genelinden ise 63 yardım TIR’ı gönderdik. Bugün yola çıkan yardım TIR’ındaki malzemeler, Halep, Laskiye ve İdlib bölgelerinde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılacak. Yardım malzemeleri arasında, kış aylarında olmamız dolayısıyla battaniye, sünger ve yatakların yanı sıra çeşitli gıda malzemeleri bulunuyor. İnşallah yardımlarımız en kısa sürede oradaki Suriyeli vatandaşlara ulaşacak. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a, Suriyeli kardeşlerimiz için yapmış olduğu yardımlar ve bizlere verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X