Sürü yönetimini öğrendiler

Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçede küçükbaş hayvancılığı geliştirmek, hayvan sayısını artırmak, ülkenin et üretimine katkıda bulunmak ve sürü yönetimi mesleğini gözde meslekler arasına yerleştirmek amacıyla İşkur destekl

Sürü yönetimini öğrendiler

AYDIN KURMUŞ

 

Kurslara özellikle bayanlar büyük ilgi gösterdi. Kurslara 200’e yakın bayan katıldı. Kursiyerler yapılan sınav sonucunda başarılı olarak MEB onaylı sertifika almaya hak kazandı. İlçede çeşitli mahallelerde açılan Sürü Yönetimi Elemanı Kursları kapsamında küçükbaş hayvan yetiştiricileri, merada hayvan bakımı, sürü yönetilirken güvenliğin sağlanması, küçükbaş hayvanların bakımı, kaydı ve ıslahı, barınak ortamının hazırlanması, barınağın temizliği ve havalandırılması, beslenme ve hastalıklar konusunda bilgi verildi. 

Sürü Yönetimi Elemanı Kursları’na katılan kursiyerlerin Genel Sağlık Sigortası primleri ile günlük 20 TL ücreti İşkur tarafından karşılandı. Sürü Yönetimi Elemanı Kursları’na katılıp MEB onaylı sertifika almaya hak kazananlara sertifikaları ile birlikte kepenek hediye edileceği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X