Suruç canlı bombacısının kimliği belirlendi

Şanlıurfa Suruç’ta 32 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın 20 yaşındaki Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu belirlendi.

Suruç canlı bombacısının kimliği belirlendi

Suruç’taki intihar saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın, kimliği belirlendi.

Saldırıyla ilgili soruşturmada 4 savcı ile 4 ilden gelen 60 kişilik uzman ekip, olay yeri incelemesini tamamladı.

Canlı bombanın cesedine ait olduğu şüphesiyle bazı bulgular Diyarbakır ve Ankara’ya gönderildi.

DNA karşılaştırması için Adıyaman’da oturan aileden de doku örneği alındı ve canlı bombanın 20 yaşındaki Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu kesinleşti.

Adıyaman nüfusuna kayıtlı olan Alagöz’ün, Diyarbakır HDP mitingindeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Orhan Gönder’le aynı dönemde IŞİD’e katıldığı ve birbirlerini tanıdıkları da iddialar arasında. İki saldırıda, bombalı düzenek ve malzemenin aynısının kullanıldığı ortaya çıktı. 

Saldırganın bağlantıları, Türkiye’ye ne zaman giriş yaptığı ve nerede kaldığı araştırılıyor.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Kobani’nin yeniden inşası için bölgeye gitmek isteyen grup basın açıklaması yaptığı sırada canlı bomba saldırısı gerçekleştirilmişti.

Olayda 32 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırganın patlamanın şiddetini artırmak için demir bilya da kullandığı belirlenmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X