Suruç’taki Terör Saldırısına Kınama

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve 30 kişinin ölümüne, 100 kişinin yaralanmasına sebep olan bombalı saldırı, Bingöl’de kınandı. Kamu E…

Suruç’taki Terör Saldırısına Kınama

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve 30 kişinin ölümüne, 100 kişinin yaralanmasına sebep olan bombalı saldırı, Bingöl’de kınandı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bileşenleri ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi, HDP ve DBP’nin destek vermesiyle Dörtyol Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaptı. Polislerin özel eğitimli köpekle çevredeki araçlarda güvenlik amaçlı arama yaptığı alanda basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Metin Kılıç, Suruç’ta yaşanan saldırıyla gerçekleştirilen katliamın sadece gençlere karşı değil, aynı zamanda Türkiye’de ve Ortadoğu’da özgürlük, barış ve kardeşlik mücadelesi yürütenlere karşı yapıldığını kaydetti. Kılıç, “Eğitim Sen olarak saldırıyı gerçekleştirenleri ve onları kollayanları lanetliyoruz. Saldırıda yaşamını yitiren gençlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu acıya ortak olup gençlerin ölümüne engel olmak için bu günden başlamak üzere demokratik kitle örgütleri ile kamuoyuna barışın sesini duyurmaya ölümlere son vermeye ses olabilmek için kamuoyu oluşturmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi. Kitle, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X