Sürücüler dizel araç tercih ediyor

Bosch Türkiye Otomotiv Araştırması`na göre, Bosch Türkiye tarafından gerçekleştirilen ve araç kullanım alışkanlıklarının belirlendiği `Otomotiv Araştıması`na katılanların yüzde 83`ü binek otomobil sürücülerinden oluşuyor.

Sürücüler dizel araç tercih ediyor
Araştırma bu yönüyle binek araç kullanım alışkanlıklarına ışık tutmayı amaçlıyor. Araştırmaya göre, hala kullanılan araçların yüzde 45’i dizel, yüzde 26’sı benzinli, yüzde 29’u ise LPG/Benzinli. Kullanıcılara ‘yeni araç almaları durumunda ne tür araç tercih edecekleri’ sorulduğunda katılımcıların yüzde 59 dizel, yüzde 19 benzinli, yüzde 21 LPG/Benzinli, yüzde 1 ise hibrid benzinli yanıtını verdi.
 
Yakıta dikkat
 
Araştırma sonuçlarına bakıldığında, yeni araç alımında yakıt tüketiminin yüzde 91 ile en önemli kriter olduğu görüldü. Bunu yüzde 55’le aracın fiyatı, sürüş keyfi, yakıt tipi ve markası takip etti. Verilere göre, erkek kullanıcılar kadın kullanıcılara göre fiyata, kadın kullanıcılar da erkeklere oranla sürüş keyfine daha fazla önem veriyor. Yakıt tiplerine erkeklerin, aracın dizaynına ise kadınların karşı cinsten daha meraklı olduğu görüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X