Sürücülere kış lastiği uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, soğuk hava ve buzlanmaya karşı sürücülerin gerekli tedbirleri alması gerektiğini söyledi.

Sürücülere kış lastiği uyarısı

Kış lastiği uygulamasının 1 Aralık’ta başladığına dikkati çeken Palandöken, ‘Kış lastiğini takmayan sürücülere 519 lira olarak uygulanan para cezası yeni yılda 571 lira olacak.  Sürücülerimizin vakit geçirmeden kış lastiklerini takmaları kendi faydalarına olacağı gibi olası kazaların da önüne geçecek ve yolda kayarak trafiğin kilitlenmesi önlenecektir. Özel araçlar kaymaz ve kaza yapmaz diye bir imaj olmamalı. Şehir dışına çıkacaklar şimdiden tedbirlerini almalıdır” dedi.

Hepsi değiştirilmeli

Bazı sürücülerin daha ekonomik olacağı düşüncesiyle araçtaki lastiklerin sadece ikisini kış lastiğiyle değiştirdiğini belirten Palandöken, bunun çok yanlış bir düşünce olduğunu kaydetti. Bendevi Palandöken, ”Dört lastiğin farklı olduğu durumlarda aracın ön ve arka lastikleri arasındaki sürüş özellikleri farklılaşmaktadır. Ani fren yapma, viraj alma gibi manevralarda aracın kontrolü zorlaşır. Onun için araçtaki 4 lastiğin tamamı kış lastiği olmalı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X