Süt işleme tesisi BESAŞ’a kiralandı

Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği tarafından yapılan süt işleme fabrikası 12 yıllığına BESAŞ’a kiralandı. Tesiste sadece süt alanında değil, başka ürünlerin de işlenerek satışa sunulması için yatırım yapılacak.

Süt işleme tesisi BESAŞ’a kiralandı

GÜRHAN ADANA

Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği’nin mali genel kurulu yapıldı. Birlik Başkanı Nazif Tuna, birlik tarafından yapımı tamamlanan süt işleme fabrikasının 12 yıllığına Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BESAŞ A.Ş’ye kiralandığını açıkladı. 

BESAŞ’ın önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacağını ve 3 ay sonra peynir, yoğurt, ayran gibi ürünlerin imal edilmeye başlanacağını anlatan Tuna, “BESAŞ A.Ş yeni makineler getirecek. 

Yaklaşık 600 bin TL’lik bir ek yatırım yapacak. Fabrikanın bulunduğu alanda çevre düzenlemesi, ağaçlandırma yapacak, sıcak asfalt döküp ana yoldan fabrikaya giriş bölümüne bir sosyal tesis kuracak. Bu sosyal tesisin içinde ürünlerin satış noktası da bulunacak. Fabrikada 3 ay sonra üretime geçilmesi planlanıyor” dedi.

KATKI SAĞLAYACAK

Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, Büyükşehir’in sadece süt alanında değil, çiftçinin ürettiği başka ürünlerin de işlenerek satışının yapılması konusunda yatırımları olacağını bildirdi. 

Büyükşehir Belediyesi’nin süt fabrikasını işletme düşüncesinin ilçeye önemli katkıları olacağını belirten Çelik, sadece süt işlemesiyle kalınmayacağını ve Yenişehir çiftçisinin ürettiği domates, biber olmak üzere çeşitli ürünlerin işleneceği tesisler de kurulacağını dile getirdi. 

Çelik, bu tesislerin kurulması ve işletilmesinin de Tarım A.Ş tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X