Süt mamulü üreticilerine büyük destek

Mustafakemalpaşa Belediyesi, peynir üretimi sonucu oluşan ve kirletici vasfı yüksek olan peynir altı sularının Bursa’ya taşınması için düğmeye bastı.

Süt mamulü üreticilerine büyük destek

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, TARIM AŞ Genel Müdür Vekili Ali Gülbay, TSO Başkanı İbrahim Dırakman, peynir, tatlı ve süt üreticilerinin katıldığı toplantıda, süt endüstrisinden kaynaklanan atık sularda en büyük kirletici kaynağı oluşturan peynir altı suları sorunu masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Başkan Kurtulan, peynir altı sularının Bursa’ya nakli için üreticilere vidanjör desteği vereceklerini söyledi. Kurtulan, ‘Peynir altı sularının ekonomiye kazandırılması noktasında Mustafakemalpaşa’ya kurulacak herhangi bir tesis için yer tahsisi yapmaya da hazırız’ dedi. 

‘KİRLİLİĞİN ÖNÜNE GEÇİLECEK’ 

Mustafakemalpaşa’da su ve çevre kirliliğinin önlenmesi açısından peynir altı sularının kontrolüne dikkat edeceklerini belirten Başkan Sadi Kurtulan, belediyenin peynir işletmelerine tahsis edeceği vidanjörle bu kirletici suları Özlüce’de bulunan BUSKİ Batı Atık Su Arıtma Tesisleri’ne taşımayı hedeflediklerini dile getirdi. Başkan Kurtulan, ‘Mandıra, kooperatif ve büyük süt işletmelerinin yoğun olduğu bölgelerin başında gelen Mustafakemalpaşa’da sektörün bu sorununu ortak bir çabayla çözüme kavuşturacağız. 

Mustafakemalpaşa’da günlük 100 ton peynir altı suyu çıkıyor. Büyük işletmeler bu sorunu çözerken küçük işletmeler yetersiz kalıyor. Öncelikle  küçük işletmelerden çıkan 50-60 ton civarındaki peynir suyunun  Bursa’ya taşınarak burada arıtılmasını hedefliyoruz. Belediye olarak bu taşıma işlemi için üreticilere bir vidanjör tahsis edeceğiz. BUSKİ ile yapacağımız nihai görüşmeler doğrultusunda bu sorunu çözeceğiz ‘ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X