‘Süt sağlıklı beslenmenin anahtarıdır’

Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği 2017 Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi.

‘Süt sağlıklı beslenmenin anahtarıdır’

GÜRHAN ADANA

Genel kurula katılan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Yenişehir’in potansiyelinin bir çok ilden daha yüksek olduğunu belirtti. Sağlıklı beslenmenin ve sütün önemine dikkat çeken Yıldız, “Milli içeceğimiz süttür, ayrandır. Süt, sağlıklı beslenmenin anahtarıdır.

Eğer devamlı süt içer ve bunun yanında sağlıklı beslenirsek, hastalıklarımız azalır. Çocuklarımız okuduğunu, duyduğunu iyi anlar. Sağlık ve eğitime harcanan giderler azalır’ dedi.

Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna da, son olarak Kozdere Köyü’ne 1,5 tonluk bir süt soğutma tankı kazandırdıklarını söyledi.

İlçenin 61 köyünden 45’inde süt soğutma tankı bulunduğunu ifade eden Tuna, ‘Büyükşehir Belediyesi ile yapacağımız çalışmalarla köylerimize yeni süt tankları kazandırırken, bazı köylerdeki eskiyen süt tanklarının yerine yenilerini alacağız’ diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Zekai Dündar ise, ilçedeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerini anlattı. Dündar, belediye olarak üretici ve hayvancılık yapanlara destek verdiklerini ve bu desteğin süreceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X