‘Süt tüketimi arttırılmalı’

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, süt tüketiminin arttırılması gerektiğini ifade etti. Özkan, Dünya Süt Haftası’nda süt tüketimine dikkat çekmek için ilçeye bağlı Fevzipaşa Mahallesi’nde özel bir işletmeyi ziyaret etti.

‘Süt tüketimi arttırılmalı’

AYHAN FİDAN

 

Dünya Haftası’nda sağlıklı nesiller için süt içilmesinin önemine değinen Belediye Başkanı Ali Özkan, “Tarım ve hayvancılığı önemsiyoruz. İlçemiz tarım ve hayvancılığın başkenti olarak değerlendiriliyor. Türkiye’de 5 tane önemli hayvancılık bölgesi var. Bunlardan bir tanesi de Karacabey. Avrupa Birliği standartlarına göre onaylanmış, Bursamız’da iki tane büyük çiftlik var. Bu çiftliklerin ikisi de Karacabey’de” dedi.

Süt tüketimine vurgu yapan Özkan, Türkiye’de süt ve süt ürünleri tüketiminin çok az seviyede olduğu belirterek, “Avrupa ve Amerika verilerine göre kişi başına yıllık süt tüketimi 90 litreler civarındayken, maalesef Türkiye’de bu oran 24 litrelere kadar düşmekte. Yani türk insanı ayda sadece 6 bardak süt ve süt ürünleri tüketiyor. Bu da çok düşük bir rakam” diye konuştu.

Süt tüketiminin arttırılması gerektiğini ifade eden Özkan, ‘Böyle bir talep oluşturmamız gerekiyor. Oluşturulan bu talep de, aynı zamanda arzın fazlalaşmasına ve bu sektörde faaliyet gösteren insanların hak etikleri karşılığı bulmasına yol açacaktır. Dolayısıyla süt tüketimi ne kadar fazlalaşırsa, vatandaşların da sağlıklı bir yaşam sürmeleri daha da mümkün olacak” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X