Süt Üreticileri Şimdiden Kazanmaya Başladı

Yunusemre Belediyesi tarafından oluşturulan Yeni Yağcılar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt Toplama Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Yunusemre Be…

Süt Üreticileri Şimdiden Kazanmaya Başladı

Yunusemre Belediyesi tarafından oluşturulan Yeni Yağcılar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt Toplama Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Kaymakamlıkla birlikte Yuntdağı bölgesini kalkındırmak üzere yola çıktıklarını ve süt toplama merkeziyle süt üreticilerinin şimdiden kazanmaya başladığını söyledi. Yağcılar Mahallesi’nde gerçekleştirilen Süt Toplama Merkezi açılışına Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak ve Şule Uygur ile AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. ÜRETİCİ ŞİMDİDEN KAZANMAYA BAŞLADI Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediyesi olarak Yunusemre Kaymakamlığı ile beraber çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti. Yuntdağı bölgesinin kendilerinin kalkınmada hedef bölgesi olduğuna dikkati çeken Başkan Çerçi, “Tarım ile ilgili Antep fıstığı, aşılama gibi konular da çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bütün bu yapılan çalışmaları Yunusemre Belediyesi olarak biz üstlendik. Amacımız bu bölgeleri kalkındırmaktır. Süt Toplama Merkezi sistemi kurarak üreticilerimizin en az 50 bin lira kar elde etmesini sağladık. Bundan sonra bu kooperatifimizde çok sayıda üreticimiz daha çok ürün elde ederek büyük firmalara Soğuk Zincir Adı altında sütlerimizi götürerek verecekler. Yunusemre Belediyesi olarak Kaymakamlığımız ile beraber bu bölgeleri Yuntdağı bölgesini kalkındıracağız. Bu bölgeler kalkınacak gelişecektir. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. “YUNUSEMRE BELEDİYESİ’Nİ KUTLUYORUM” Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal ise başarılı çalışmalarından dolayı Yunusemre Belediyesini kutladığını vurgulayarak, “Burada vatandaşımızın ihtiyacını giderdikleri için belediyemizi kutlamak istiyorum. Bir taraftan parke taşlarını döşeme, yeşil alan oluşturma çalışmalarına devam ederken diğer taraftan tarımsal anlamda katkıda bulunmaya devam ediyor. Ben başta Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve emeği geçenleri teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Konuşmaların ardından Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve protokol üyeleri tarafından Süt Toplama Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Toplanan sütlerin tamamen doğal olduğu ve içinden yağının alınmadığı öğrenilirken, önümüzdeki aylardan itibaren büyük süt firmalarının Yuntdağı bölgesinden tankerlerle süt almaya gelecekleri öğrenildi. Bu arada açılışa katılan vatandaşlara Yunusemre Belediyesi tarafından Kur’an-ı Kerim dağıtımı yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X