Sütü buzdolabında saklarken yapılan en büyük yanlış!

Süt en temel gıdalar arasındadır ve saklama koşulları da sağlığımız açısından büyük önem taşır. Peki, bu zamana kadar sütü buzdolabında yanlış sakladığınızı biliyor muydunuz?

Sütü buzdolabında saklarken yapılan en büyük yanlış!

Marketten satın aldığınız sütleri açtıktan sonra buzdolabında saklanması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Ancak sütü buzdolabında saklarken yapılan en büyük yanlış, sütünüzün hızlıca bozulmasına sebep oluyor.

Buzdolabı kapısına dikkat

Buzdolabı kapısına dikkat!

Sütü depolamak için buzdolabının en yaygın noktalarından biri olan buzdolabı kapısı, aslında sütün en hızlı bozulmasına neden olabileceğini biliyor muydunuz? Peki sütünüzü neden buzdolabı kapısında saklamamalısınız?

Birçok kişi, daha ulaşılabilir ve pratik olduğu için süt gibi benzeri içecekleri orada muhafaza ediyor. Ancak buzdolabı kapısı sütü saklamak için en kötü yerlerden biri. Çünkü buzdolabı kapı rafları, buzdolabındaki en sıcak yerlerdir ve kapıyı her açtığınızda sütün, oda sıcaklığı ile temas etmesi sonucu bozulmasına neden oluyor.

Buzdolabı kapısı yerine sütü, buzdolabının sıcak havaya en az maruz kaldığı orta veya alt raflarda saklamalısınız. Buzdolabı kapak raflarını; çeşniler, reçeller ve meyve suyu gibi doğal koruyucu işlevi gören yüksek asitli veya şekerli diğer ürünler için kullanmanız sizin için daha sağlıklı olacaktır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X