Suuçtu yeni yüzüyle kapılarını açtı

Mustafakemalpaşa’nın doğa harikası Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı, yeni yüzüyle ziyaretçilere kapılarını açtı.

Suuçtu yeni yüzüyle kapılarını açtı

Mustafakemalpaşa’ya 18 kilometre uzaklıkta bulunan 38 metre yüksekliğindeki Suuçtu Şelalesi’ni 2015 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden devralarak Türkiye Patent Enstitüsü’nden marka tescilini gerçekleştiren Mustafakemalpaşa Belediyesi, yerli ve yabancı turistleri 12 ay boyunca ağırlayan bölgeyi sosyal tesislerle buluşturdu. 

Kır lokantasından büfeye, köprüden seyir terasına kadar birçok yeni sosyal donatıya kavuşan  Suuçtu Şelalesi’nin ilk konukları belediye meclis üyeleri oldu. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın davetiyle Suuçtu Şelalesi’nde bir araya gelen meclis üyeleri, turizm bölgesini gezdi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Kurtulan, Suuçtu Şelalesi’nde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden onaylı projeyle doğaya uygun bir yatırım gerçekleştirildiğini söyledi.

‘HEP BİRLİKTE KORUYACAĞIZ’

Suuçtu Şelalesi’nin turizm ve marka değerini arttıracak proje ile 75 metrekarelik kır lokantası, 25 metrekarelik büfe, seyir terası, köprü, ahşap oturma bankları, çöp kovaları, prefabrik engelli lavabosu, yürüyüş yolları ve merdivenlere bin metrekarelik kayrak taşı kaplaması ve peyzaj çalışmalarının yapıldığını belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ‘Mustafakemalpaşa’nın sahip olduğu bu güzel doğa harikası, artık nezih bir ortama kavuştu. Özellikle planlama alanı içerisinde herhangi bir ağaç kesimi yapılmadı. Kır lokantası ve büfeler sayesinde bölgeye gelen misafirler ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecek. Önümüzdeki yıl seyir bankı, kayrak taşı ve korkuluk ilaveleri olacak. Ayrıca bölgedeki trafik yoğunluğunu azaltmak için otopark, yol genişletme ve rink hat çalışmaları başladı. Suuçtu’yu elektriğe kavuşturmak amacıyla bir nakil hattı projesi hazırlandı. Bu proje Ankara’da onay bekliyor. Fotoğraf sanatçılarından, doğa sporcularına uzanan geniş bir yelpazede yerli ve yabancı turistlere doğal bir platform sunan bu değeri hep birlikte koruyacağız’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X