Suudi Arabistan’dan Katar ablukasında gerileme

Suudi Arabistan’ın Katar’a uyguladığı ablukada ‘olumlu bir gerileme’ gözlendiği belirtildi.

Suudi Arabistan’dan Katar ablukasında gerileme

Katar Ulusal İnsan Hakları Komisyonu (NHRC) Başkanı Ali bin Samih el-Merri, söz konusu gerilemenin yetersiz olduğunu ve abluka uygulayan diğer ülkelerin (Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn) aynı şekilde davranmadığını ifade etti. 

Merri, Suudi Arabistan’ın daha önce Katar’ı terk etmeleri için iki hafta süre verdiği Katar’da ikamet eden, çalışan veya gayrimenkulü olan vatandaşlarının ülkede kalmalarına, Katar’da okuyan Suudi Arabistanlı öğrencilerin Katar’a, Suudi Arabistan’da okuyan Katarlı öğrencilerin de bu ülkeye girişine izin verdiğini söyledi. 

Söz konusu gerilemenin ‘net’ olmadığını aktaran Merri, bunu Katar’da gayrimenkulü olan Suudi Arabistanlıların Katar’a girmesine izin verilirken, Suudi Arabistan’da gayrimenkulü olan Katarlıların ülkeye girişine izni verilmemesiyle ilişkilendirdi. Suudi Arabistan’ın aksine BAE ve Bahreyn’in, Katar’a uyguladığı yaptırımlarda artış olduğunu dile getiren Merri, BAE’nin, okullarında okuyan Katarlılara karşı ayrımcılık yaptığını aktardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X