Suudi elçiden İngiltere’ye rest

İngiltere’nin Suudi Arabistan’a yönelik insan hakları eleştirileri nedeniyle iki ülke arasındaki ilişkiler soğumaya başladı.

Suudi elçiden İngiltere’ye rest

İngiltere Adalet Bakanlığı’nın Suudi Arabistan’daki hapishaneler için reform programı hazırlamasını öngören 7,6 milyon dolarlık bir sözleşmeyi, geçtiğimiz günlerde Riyad’ın insan haklarını sicili nedeniyle iptal etmesi üzerine Suudi yetkililerden tepki geldi. 

Suudi Arabistan Büyükelçisi Prens Muhammed bin Navaf bin Abdülaziz, sözleşmenin iptal edilmesine vurgu yaparak ‘İngiltere’de Suudi Arabistan’ın tartışılma biçimi alarm verici düzeyde değişti’ dedi. Prens, Daily Telegraph gazetesindeki yazısında ‘Kimse bize vaaz veremez. Kısa vadeli kazanımlar için aceleyle verilen kararlar, yarardan çok zarar getirir. Biz nasıl İngiltere’nin geleneklerine, adetlerine, yasalarına ve dinine saygı gösteriyorsak, İngiltere’nin de bize aynı saygıyı göstermesini bekleriz’ dedi. 

Times Gazetesi haberine göre de  Suudi Arabistan’ın Londra Büyükelçisi Prens Muhammed bin Navaf bin Abdülaziz’in önceki günkü uyarılarının ardından, Riyad bir İngiliz heyetinin Suudi Arabistan’a yapacağı geziyi son anda iptal etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X