Suudi gazeteci İstanbul’da öldürüldü mü? ABD’den sert tepki

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğunda öldürüldüğü iddiası ABD’de tepkiye neden oldu.

Suudi gazeteci İstanbul’da öldürüldü mü? ABD’den sert tepki

Reuters’ın haberine dayanarak Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul  Konsolosluğunda öldürülmesi iddiasını değerlendiren Washington Post Gazetesi  Editörü Direktörü Fred Hiatt, “Cemal’in öldürüldüğü haberleri doğru ise bu  korkunç ve akıl sır ermez bir fiildir.” ifadesini kullandı.

Kaşıkçının cesur bir gazeteci olduğunu belirten Hiatt, “Halen öyle  olduğunu umut ediyoruz. Ülkesinin aşkıyla, insan onuru ve özgürlüğüne olan derin  inancıyla yazıyor. Ülkesinde, Ortadoğu’da ve dünyada ona saygı duyuluyordu. Onun  yazılarını yayınlamakta büyük gurur duyuyorduk.” değerlendirmesinde bulundu.

– İlişkilerimiz kopma ile sonuçlanmalıdır

Öte yandan ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Connecticut  Eyaleti Senatörü Demokrat Chris Murphy, sosyal medya hesabından yeni bir  paylaşımda bulundu.

Murphy, “Suudların ABD’de yaşayan birini hileyle konsolosluklarına çekip orada öldürdüğü doğru ise Suudi Arabistan ile ilişkilerimiz temel bir kopma  ile sonuçlanmalıdır.” paylaşımında bulundu.

Daha önce de paylaşımda bulunan Murphy, “Suudi Arabistan, Washington  Post Gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı’ya ne olduğuna dair derhal açıklama  yapmalıdır.” ifadesini kullanmıştı.

– Emniyetten Kaşıkçı açıklaması  

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, evlilik işlemleri için 2  Ekim Salı saat 13.12’de Suudi Arabistan Başkonsolosluğundaki randevusuna giden  Cemal Kaşıkçı’nın (Jamal Ahmid H. Khashoggi) Başkonsolosluktan çıkmadığı tespit  edildi.  

Ayrıca bir kısmı Suudi yetkili olan 15 Suudi vatandaşının, 2 uçakla  İstanbul’a gelip aynı saatlerde Başkonsoloslukta bulundukları ve daha sonra  ayrılarak geldikleri ülkelere döndükleri belirlendi.  

Emniyet yetkilileri soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının  talimatıyla bu çerçevede yürütüyor.

Kaşıkçı’nın Başkonsolosluğa girdiği saatle, nişanlısının kendisinden  haber alamadığını bildirdiği süre zarfında Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna  yapılan tüm giriş çıkışlar da emniyet tarafından inceleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X