Suudi işadamından yatırım sinyali

Bursa’nın gıda ürünleri, Sheraton Otel’de 35 firmanın katılımı ile gerçekleştirilen mini fuarda 20 farklı ülkeden 160 işadamının beğenisine sunuldu. Suudi market zinciri Bin Dawood Bursa’ya ve lezzetlerine hayran kaldı.

Suudi işadamından yatırım sinyali

ASLIHAN AYDIN

Suudi Arabistan’ın ünlü market zinciri Bin Dawood’un Yönetim Kurulu Üyesi Abdul Khaliq Bin Dawood, Türkiye’ye yatırım sinyali verirken, bazı gıda ürünlerini de alabileceklerini söyledi.

Bin Dawood, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Ticari Safari Projesi kapsamında dün Sheraton Otel’de 20 ülkeden 160’a yakın işadamının katılımı ile gerçekleştirilen mini fuarda yaptığı konuşmada, Bursa’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bursa’nın ürünlerini çok lezzetli bulduklarını ifade eden Dawood, “Gerek misafirperverlik gerekse ürünlerdeki kalite gerçekten memnun etti. Önümüzdeki günlerde ürünlerin satın almasıyla ilgili olarak aramızda bir ticaretin başlamasını temenni ederim” dedi.

TEKRAR GELMEYİ DÜŞÜNÜYORUM

Bursa’ya daha önce özel ziyaretler nedeniyle geldiğini belirten Bin Dawood, “Ticari olarak ilk gelişim. Tekrar gelmeyi düşünüyorum. BTSO’nun daveti bizi çok mutlu etti. Bursa’nın bu güzel ürünlerini tanıma fırsatı bulmuş olduk. Bizi buraya gelmeye cesaretlendiren bu organizasyondu, mini fuar iyi markalara ışık tutuyor. Burada kendi evimizdeymiş gibi hissediyorum” diye konuştu. Dawood, bir gazetecinin ‘Türkiye’de marketler zinciri açmayı düşünüyor musunuz’ sorusuna ise şu cevabı verdi: “İnşallah Türkiye genelinde bir plan olabilir. Biz Türk halkını seviyoruz ve biliyoruz, onların da bizleri çok sevdiğini biliyoruz.”

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Ticari Safari Projesi kapsamında yurtdışından alım heyetlerini Bursa’da misafir ettiklerini kaydetti. Önümüzdeki dönemlerde bu tip etkinliklerin artarak devam edeceğini dile getiren Kuş, “Daha önce bebe ve çocuk ile tekstil sektörüne alım heyeti düzenlemiştik. Yılbaşından bu yana yaptığımız etkinlik sayısı 4 oldu. Organizasyonda gıda sektöründe faaliyet gösteren Bursa’nın önemli markalarını bir araya getirdik” dedi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Bursa’nın Türkiye gıda sektöründe önemli paya sahip olduğunu, etkinliğin ihracat olarak Bursa’ya katkısı olacağını vurguladı.

FİRMALAR İLGİDEN MEMNUN 

Mini fuarda stant açan firmaların yetkilileri, beklentilerinin büyük olduğunu ifade ettiler. Şener Gıda İhracat Müdürü Asistanı Bilal Sayılgan, mini fuarın verimli geçmesini beklediklerini söyledi. Alım heyetlerini fabrikalarında da ağırlayacaklarını kaydeden Sayılgan, “İhracatımıza neler katabiliriz bunu düşünüyoruz” dedi. Marmarabirlik Pazarlama Müdürü Arda Harman ise “2017 hedefimiz, zeytinlerimizi Arap Yarımadası ile buluşturmaktı. Standımıza, güzel bir ilgi var” ifadelerini kullandı. Besaş Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan da, Katar başta olmak üzere Arap yarımadasından ilgi olduğunu işaret ederek, ”Hem beyaz peynir, ekmek ve bakliyatları incelediler hem de ekmeğin üretim teknolojisi konusunda destek istediler. 4 firma ile ciddi görüşmeler yaptık” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X