Suudi sarayında Yemen çatlağı

Suudi Arabistan kraliyet ailesinde Yemen’e yönelik saldırılar konusunda görüş farklılıkları bulunduğu ortaya çıktı. Saraydaki bazı prenslerin operasyonun ABD tarafından ülkeyi bölmek ve zayıflatmak için düzenlendiği öne sürdü.

Suudi sarayında Yemen çatlağı

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun Yemen’e yönelik saldırıları sürerken, Suudi Prenslerinden Velid bin Tallal, üst düzey yetkililere Yemen konusunda uyarılarda bulundu.

Arap basınından yer alan habere göre Prens Velid bin Tallal, Amerika’nın Suudi Arabistan’ı bölmek ve zayıflatmak istediğini belirterek bu tuzağa düşülmemesi gerektiğini vurguladı ve üst düzey yetkililerden Muhammed bin Salman ve Muhammed bin Naif gibi genç liderlerin Suudi Arabistan’ın geleceğiyle oynamasına izin verilmemesini istedi.

Suudi Veliahdı Mukrin bin Abdulaziz de Suudi Arabistan’ın Yemen saldırısına karşı çıkarak eski kralın oğlu ve Ulusal Muhafız Bakanı Mat’ab bin Abdullah’ın safına katıldı.

‘SAYGISIZLIK YAPTI’

Yemen’e saldırıya karşı çıkan Suudi prenslerinden Halid bin Tallal da bir sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabından yaptığı açıklamada Kral Salman’ın Şarm eş-Şeyh’teki Arap Birliği kararını beklemeden ‘Kesin Kararlılık Fırtınası’ operasyonunu başlatmasının Arap Birliği ülkelerine saygısızlık olduğunu söyledi. 

Askeri uzmanlar, Suudi ordusunun ABD’den sadece eğitim alan ama gelişmiş silahları kullanma kapasitesine sahip olmayan ‘kiralık bir ordu’ olduğunu belirterek Suudi koalisyonunun Yemen saldırısının Suudi Arabistan’ın zararına sonuçlanacağını söylüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X