Suyla şaka olmaz

Okulların kapanmasıyla sahillere akın başlayacak. Aman dikkat!. Suda serinlerken tedbiri elden bırakmayın.

Suyla şaka olmaz

OKTAY KAYALAR 

2016-2017 eğitim ve öğretim yılında tatil zilinin çalmasına çok az bir zaman kalmışken, bir çok aile tatil planları yapmaya başladı. En çok tercih edilen yerler ise deniz ve göl sahilleri oluyor. 

Tatilcilerin, gittikleri yerlerde bunaltıcı sıcaklarda suya girip serinlemek isterken, boğulmalara karşı da tedbir almaları gerekiyor. Uzmanlar, ani vücut krampları, aşırı dalgalar ve bir andaki derinliklerin yüzme bilen de bilmeyenler için de boğulmaya davetiye çıkardığını vurguluyor.

GÖMME OLABİLİR

Mutlu gidip mutlu dönmek için alınacak hayati önlemler

Sıcaktan bunalanlar deniz, havuz, nehir ve göl sularında serinlemek isterken ölümle burun buruna kalmamak için uzman tavsiyelerine mutlaka kulak verin. İşte bununla ilgili bir kaç uyarı.

-Su ile vücut arasındaki ısı farkı çoğu zaman fenalaşmaya ve paniğe kapılarak boğulmaya sebep olabileceği için suya hemen girmeyin.

-Deniz yatağı ve deniz simidi gibi içi hava doldurulmuş plastik yüzücülere güvenmeyin. Çünkü farkında olmadan rüzgar ve akıntı bunları açığa sürükleyebilir.

-Derinliği bilinmeyen, dibi görünmeyen suya balıklama atlamayın. Suda tehlikeli hareketler yapmaktan ve uzaklara açılmaktan kaçınınız.

-Alkollü veya yemek yedikten hemen sonra suya girmeyin.

Şaka amaçlı da olsa yüzme bilen kişiler dahi suya itilmemelidir.

-Boğulmak üzere olan ve çırpınan birini gördüğünüzde tecrübeniz yoksa kurtarmak için suya girmeyin. Çünkü boğulmak üzere olan kazazede, can havliyle kurtarmaya çalışan kişiye tutunmaya çalışabilir ve sizin de boğulmanıza neden olabilir.

 

Suda serinlerken  önce can güvenliği 

Uzmanlar, ‘Suya girmenin kuralları var. Yaşanabilecek olumsuzluklarla dönüşü olmayan bir yola girmemek için, güvenli ve can kurtaranların bulunduğu yerleri tercih edin’ diyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X