Suyumuz altından kıymetlidir

Orhaneli’ye bağlı Söğüt, Eski Danişment ve Akalan Mahalleleri arasında bulunan arazide kurulmak istenen Altın-Gümüş Madeni Açık Ocak İşletmesi ile ilgili Söğüt Mahallesi’nde ÇED bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Suyumuz altından kıymetlidir

OSMAN SAK

Bursa Valiliği’ne bağlı Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürü Mehmet Taş’ın da katıldığı toplantıda, Koza Altın İşletmeleri A.Ş Çevre Başmühendisi Ebru Doğutepe ve Çevre Mühendisi Burak Zorlutuna vatandaşlara yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi. 

MÜCADELEYE HAZIRIZ

Vatandaşlar ise Altın-Gümüş Madeni Açık Ocak İşletmesi’ne karşı olduklarını belirttiler. Toplantıda konuşan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da, yapılacak olan madenin su kaynaklarını yok edeceğini savundu. Büyük patlatmaların mahalledeki evleri oturulmaz hale getireceğini ifade eden Tatlıoğlu, “Biz yatırımlara karşı değiliz. Yöremizde yatırım yapılsın isteriz. Fakat bizim yaşam kaynaklarımız elimizden alınmaya çalışılırsa, buna karşı sonuna kadar mücadele etmeye hazırız. Bizim suyumuz altından kıymetlidir” dedi. Toplantı, tutulan tutanağın ardından sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X