SYRIZA’ya destek artıyor

Yunanistan’da 25 Ocak’ta yapılacak erken genel seçimlerde radikal sol parti koalisyonu SYRIZA’nın oyları sürekli artıyor.

SYRIZA’ya destek artıyor

Yapılan son anketler de SYRIZA’nın iktidar partisi Yeni Demokrasi’ye en az 4 puan fark atacağını gösteriyor. Metron Analysis tarafından Parapolitika gazetesi için yapılan kamuoyu yoklamasına katılanların yüzde 34,1’i seçimlerde SYRIZA’ya oy vereceğini beyan etti. SYRIZA’dan sonra yüzde 30 oyla ikinci parti olarak halen iktidarda olan merkez sağ Yeni Demokrasi adlı parti geliyor.  SYRIZA ve Yeni Demokrasi’den sonra ırkçı Altın Şafak’ın üçüncü parti olması beklenirken, 40 yıldır Yunanistan siyasetinde belirleyici rol oynayan sosyalist PASOK’a oy vereceklerin oranı yüzde 5’in altında kalıyor. 

SYRIZA, kemer sıkma politikalarına ve özellikle Almanya başta olmak üzere AB ülkelerinin Yunanistan’ın ekonomi politikalarına müdahale etmesine karşı çıkıyor. Sol koalisyonun seçimi kazanma ihtimaline karşı Alman hükümetinden Yunanistan’ın euro para biriminden ayrılmasına yönelik Yunan seçmeni etkilemeye yönelik açıklamalar yapılmıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X