Taban puanlar düşmedi öğrenciler yine açıkta

TEOG ikinci yerleştirmede Bursa’daki Anadolu liselerinin taban puanları düşmeyince öğrenciler yine hayal kırıklığı yaşadı. Beklentileri boşa çıkan öğrenciler taban puanların ortalama 1 puan civarında düştüğünü görünce üçüncü yerleştirmeleri beklemeye baş

Taban puanlar düşmedi öğrenciler yine açıkta

SEYİT GÜNDOĞAN

KONTENJANLAR ARTIRILMALI

Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu,  sonuçlara bakıldığında öğrencilerin  halen açıkta olduğunu belirterek, Anadolu lisesine yerleşemeyen öğrencilerin, ya özel okula ya zorunlu olarak meslek liselerine veya İmam Hatip’e gitmek zorunda kaldığını söyledi. Yetkililere çağrıda bulunan Türkoğlu, “Üçüncü yerleştirmelere geçilmeden acilen Bursa’da en az 1000 kontenjan artırımı yapılmalı ve Anadolu liselerine yeni sınıflar açılmalıdır. Çünkü geçen yıl ki kontenjanlar arttırılması gerekirken bu yıl azaltılmıştır. yanıbışımızdaki Eskişehir ve Balıkesir illerinde ortalama 340’larla öğrencilerin Anadolu Lisesi imkanları mevcuttur. Bursa’da öğrenciler özel okula veya meslek lisesine ya da İmam Hatip’e zorunlu olarak yönlendirilmektedir. Bu bir nevi çocukların eğitim öğretim hakkının elinden alınmısıdır” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X