Tahir Elçi için tutuklama talebi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan gözaltına alınan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Tahir Elçi için tutuklama talebi

Elçi, Bakırköy Adliyesi’nde, Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt’a yaklaşık 3 saat ifade verdi.

İfade işlemi sırasında Elçi’ye avukatları Ercan Kanar, Batman Barosu Başkanı Ahmet Sevim, eski Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar da eşlik etti.

Başsavcıvekili Kurt, Elçi’yi, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

Bu arada, HDP’li milletvekilleri Pervin Buldan ve Levent Tüzel ile bazı avukatlar da Elçi’ye destek olmak için Bakırköy Adliyesi’ne geldi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında CNN Türk’te 14 Ekim’de katıldığı bir programda sarf ettiği, “PKK bir terör örgütü değildir. Bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK, silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan, çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir” sözleri nedeniyle “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan soruşturma başlatmıştı.

Başsavcılığın talebi üzerine de Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği, Elçi hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

Diyarbakır Barosu Adli Yardım Bürosu’na gözaltına alınan Elçi, polisler eşliğinde uçakla İstanbul’a getirilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X