Tahkim açıkladı… F.Bahçe ve Beşiktaş şokta!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Fenerbahçe’nin “takım harcama limiti” ve Beşiktaş’ın “takım harcama limitine uygulanan faiz oranı” kararına ilişkin yaptıkları itirazları reddetti. TFF’den konuyla ilgili açıklama geldi…

Tahkim açıkladı… F.Bahçe ve Beşiktaş şokta!

TFF’den yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Kulüp Lisans Kurulu’nun 31.12.2019 tarihli ‘Takım Harcama Limitine uygulanan faiz oranına’ ilişkin kararına itirazı incelendi. Dosyada yapılan inceleme ve değerlendirme kapsamında, kurulumuzun 09.01.2020 tarihli ara kararı doğrultusunda; TFF Kulüp Lisans Kurulu’ndan takım harcama limitlerine ilişkin dosya, ilgili tüm belgeler celp edildi. Yapılan müzakere neticesinde; itirazın reddine, oy birliği ile karar verildi. Fenerbahçe Futbol AŞ’nin Kulüp Lisans Kurulu’nun 31.12.2019 tarihli ‘Takım Harcama Limitine’ ilişkin kararına itirazı incelendi. Dosyada yapılan inceleme ve değerlendirme kapsamında, kurulumuzun 09.01.2020 tarihli ara kararı doğrultusunda; TFF Kulüp Lisans Kurulu’ndan takım harcama limitlerine ilişkin dosya, ilgili tüm belgeler celp edildi. Yapılan müzakere neticesinde; itirazın reddine, oy birliği ile karar verildi.”

TFF’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye Futbol Federasyonu, kararın ardından kulüplerin takım harcama limitleriyle ilgili tartışmalar nedeniyle bir açıklama yayınladı. TFF’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kamuoyunun bildiği üzere, Kulüp lisans talimatında yönetim kurulumuzca Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı’nın görüşü de alınarak 9 Aralık 2019 tarihinde “Kulüplerin takım harcama limitleri” konusunda değişiklik yapılmıştı. Talimat, 2019-2020 sezonu için Kulüplerin Takım Harcama Limitleri’nde kabul edilebilir sapma tutarının yüzde 30’dan yüzde 40’a yükseltilmesine ve kurula başvuru halinde, takım harcama limitleri belirlenirken kulüplerin son bilanço tarihindeki finansal kredilerine uygulanan faiz oranı yerine, güncel reel borçlanma faiz oranlarına göre finansman giderlerinin hesaplanmasına ve Süper Lig’e yükselen kulüplerin hesaplamalarının güncellenmesine olanak tanımıştı. Bilindiği üzere talimatın yayınlanmasının ardından 15 Süper Lig kulübümüzün yazılı talebi sonrasında, 9 Aralık 2019 tarihli talimat yönetim kurulumuzca yeniden değerlendirilerek yürürlükten kaldırılmış ve talimatın ilk hali ile uygulanmasına karar verilmiştir. TFF Yönetim Kurulu’nun talimatı ilk hale döndürmesinin üzerinden çok zaman geçmeden özellikle faiz oranlarının güncellenmesine ilişkin yeniden bir tartışma başlatılmasını ilginç bulmaktayız. Bunun yanında yapılacak transfer ya da transferlere mevcut uygulamalar ile engel olunduğu yönündeki değerlendirmeleri ise Türkiye Futbol Federasyonu’nu hedef gösteren çabalar olarak gördüğümüzün bilinmesini isteriz. TFF talimatlarında yapılan her değişiklik anında TFF.org’ da yayınlanmakta olup, kıymetli yöneticilerimiz ve kulüplerimizin profesyonellerinin rahatlıkla ulaşımına açıktır. Buna bir de söz konusu çalışmaların, kulüplerimizin bilgisi ve yazılı talepleri dahilinde yapıldığını eklediğimizde konunun daha iyi anlaşılabileceğini belirtmek isteriz” denildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

F.Bahçe puan silme cezasıyla karşı karşıya 

Fenerbahçe’nin transfer yapabilmesi için 85 milyon liralık açığı futbolcu satarak kapatmaları, ardından da alacağı oyuncu maliyeti kadar artı bir para sağlaması gerekiyor. Fenerbahçe, federasyonun belirlediği bütçe limitini yüzde 29 aşmış durumda. Bu tablo değişmezse sarı lacivertlilerin 3 puanı silinecek.

Beşiktaş satış yapmalı 

Beşiktaş’ta 1 milyon 850 bin liralık fazla görünürken, transfer için satış yapmak zorunda…

En rahatı Galatasaray
En rahat durumdaki Galatasaray’ın ise 75 milyon liralık bir harcama limiti bulunuyor. Sarı kırmızılıların Bankalar Birliği ile yaptığı anlaşma nedeniyle iki yıl ödeme yapmayacağı için, bu durum kulüp harcama limitine yansıdı. Aslan’ın kredi taksitleri iki sezon sonra başlayacak.

AŞMA LİMİTİNE GÖRE VERİLECEK CEZALAR

1-TFF, takım harcama limiti aşımının yüzde 5’e kadar aşılması durumunda ihtar,
2-Yüzde 6 ila 10 arasında aşılması durumunda kadro sınırlaması,
3-Yüzde 11-15 aşılması durumunda transfer yasağı,
4-Yüzde 16-20 aşılması durumunda 1 puan silme cezası,
5-Yüzde 21-25 aşılması durumunda 2 puan silme cezası,
6-Yüzde 26 ve üzeri aşılması durumunda 3 puan silme cezası uygulayacak. Puan silme cezalarına ek transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası verilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X