Taklit ayakkabı satıcılarından şaka gibi savunma

Bursa’da binlerce taklit ayakkabı ele geçirildi. İşyeri sahiplerinin savunması ise “Orijinalleri çok pahalı” şeklinde oldu.

Taklit ayakkabı satıcılarından şaka gibi savunma

Gençosman Ayakkabıcılar Çarşısı’na polis ve maliye ekipleri operasyon düzenledi. Ayakkabı imalathaneleriyle birlikte yaklaşık 200 esnafın olduğu çarşıya yapılan baskında binlerce çakma ayakkabı ele geçirildi. 

Hakikileri 200 ile 300 liraya satılan ayakkabıların taklitlerinin 30 ile 50 liraya satıldığını iddia eden çarşı esnaflarından Sami Taş, gayri meşru bir iş yapmadıklarını dile getirdi. “Bu ayakkabıları herkes gibi biz de satıyoruz” diyen Taş, ” Çocuklarımız bu ayakkabıları istiyor. Bu ayakkabıların gerçek fiyatları 200-300 lira olduğu için vatandaş alamıyor. O yüzden 30 ya da 40 liralık ayakkabıları alıyorlar. Ayakkabıları yapanlar da giyenler de Türk. Bu gayri meşru bir olay değil. Bizler bu işten ekmek yiyoruz” dedi.

“OĞLUM DA ÇAKMA ALIYOR”

“Dükkanımıza onlarca polisin gelip büyük bir şey varmış gibi operasyon yapması garibimize gidiyor” diyen Taş, “Bu ayakkabılar Avrupa markası da olsa bizler yapıp giyiyoruz. Bu ürünlerin bir mahzuru yok. Bunları gariban insanlar giyiyor. Bin çiftin üzerinde ayakkabımızı aldılar. Bu ayakkabıların orijinali zaten çok pahalı. Bizim iki liraya sattığımız terliklere el koydular. Diğer esnaf arkadaşlardan binlerce çift ayakkabısını toplayıp el koydular. Bu çarşıda imalatçısıyla birlikte 200 esnaf var. Sanki büyük bir suç işlemişiz gibi operasyon yaptılar. Benim evladım da orijinal ayakkabı istiyor. Ben o kadar para veremiyorum. Kendi oğlum da 40 liralık çakma ayakkabı alıp giyiyor. Bazıları bu paraları dahi veremiyor. İnsanlar mecbur kaldığı için bunu yapıyor” dedi.

Öte yandan, maliye ve polis ekiplerinin yaptığı operasyonda taklit ürünlere el koyması güvenlik kameralarına yansıdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X