Taksiciler kabin için kredi bekliyor

İnegöllü taksiciler can güvenliğinin sağlanmasında caydırıcı olduğuna inandığı kabin sistemi için düşük faizli kredi çıkarılmasını istiyor.

Taksiciler kabin için kredi bekliyor

SADULLAH ORGAN

241 Nolu İnegöl Taksiciler Kooperatifi Başkanı Süleyman Salık kabinli araçlar konusunda yaptığı açıklamada, Bakanlık veya Federasyon tarafından bankalar aracılığıyla düşük faiz oranlarıyla kredi çıkarılması durumunda bunu her taksicinin yaptırabileceğini söyledi.

Taksilere kabin takılmasının Türkiye genelinde istendiğini ifade eden Süleyman Salık, “Taksici hangi saatte, kiminle karşılaşacağını bilmiyor. Telefonla aranıyor, filan adrese bir taksi isteniyor. Kim arıyor, nereye gidiyor, önü karanlık. İyi de olabilir, kötü de olabilir. Taksici arkadaşlarımız bu tür olaylar yaşadıklarını anlatıyorlar. Taksicinin can güvenliği hiçbir zaman yok. Kabin de olsa can güvenliği olmayabilir ama bir nebze olsun caydırıcı bir önlem olabilir” dedi.

YÜZDE BEŞİ HAZIR

Kabinli araç konusunda destek beklediklerini belirten Salık, “Bakanlık bu konuda bir zorunluluk çıkarsa, şu anda İnegöl’deki taksicilerin yüzde 5’i bunu yaptırabilir. Ama Bakanlık veya Federasyon tarafından bankalar aracılığıyla düşük faiz oranlarında kredi çıkarılırsa hepimiz yaptırabiliriz. Çünkü herkes güvenli ve huzurlu bir şekilde bu işi yapmak istiyor. Sonuçta bunlar bizim ekmek teknemiz. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Biz bu işi yaparken aynı zamanda bir kamu hizmeti de ifa ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X