Taksicilerden ‘sigorta’ protestosu

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, 4. Levent’te bulunan Türkiye Sigorta Reasürans Birliği önünde zorunlu trafik sigortası ücretlerine yapılan zammı protesto etti.

Taksicilerden ‘sigorta’ protestosu

Taksiciler zorunlu sigorta zamlarını protestosto için taksileriyle birlikte, Türkiye Reasürans Birliği önünde toplandılar.”Zorunlu Sigortaya Değil, Sorunlu Sigortaya Hayır”, “Trafik Sigortasında Soyguna Son” pankartları taşıyan grup adına İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Yahya Uğur konuştu.

 

Uğur, “Bizler, bu gece burada yüzde 400 oranında artışlara varan trafik sigortası zulmüne karşı sesimizi duyurmak için buradayız. Haklı ile haksızın birbirine karıştığı, haklının da haksız kadar cezalandırıldığı bu sistem hükümetimizin vatandaşlar için yapmış olduğu tavan fiyat uygulamasının özel şirketlerce suiistimal edilmesinin bir sonucudur. Bugün burada milyonlarca insanın uğramış olduğu haksızlığın sesi olarak toplandık. Zarar ettiklerini söyleyen sigorta şirketlerinin, trafik sigortası uygulaması hakkında haklı bir gerekçesine üzülerek belirtiyorum ki şahit olamadık. Her gün 45 bin kişi fahiş fiyatlarla sigorta poliçesini ödemek zorunda kalıyor. Emek harcamadan, daha fazla kazanmak için vatandaşa zulüm edenler bu zulme dur demedikçe, bizde eylemlerimize devam edeceğiz” diyerek fiyatlara tepki gösterdi. Sigorta şirketlerinin keyfi ödemelerini vatandaşa ödettirdiklerini belirten Uğur,”Bu şirketler zorunlu trafik sigortasını suiistimal ediyor, keyfe keder harcamalarını sadece zorunlu diye vatandaşa ve biz taksicilere ödetiyorlar. Taksicisinden servisçisine, kamyonetçisinden otobüsçüsüne, motosikletçisinden özel araç sahibine kadar herkes zorunlu zulme uğrayan sigorta şirketlere soruyorum; On yıldır kaza yapmayan birinin geçen yıl bin altmış liraya yaptırdığı sigortayı, bu yıl 4 bin 500 liraya yaptırmak zorunda kalmasını hangi işletmecilikle bağdaştırıyorsunuz?” şeklinde konuştu.

 

‘En kısa sürede iptalini sağlayacağız’

 

Yahya Uğur’un konuşmasının ardından söz alan Tüketici Sorunları Derneği (Tüsoder) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu sigorta şirketlerinin ödedikleri hasarı ceplerinden ödemediklerini belirterek, “Sigorta şirketleri tüketici mecburiyetini kötüye kullanıyor. Zorunlu trafik sigortası yaptırmayan üç milyon araç trafikte dolaşıyor. Bu ücretleri onlar ödemekten kaçınıyor. Ama bizler tehdit altında yaşıyoruz. 1 Haziran 2015’te yürürlüğe giren tebliğe göre kaza yapan sürücülerden trafik kuralı ihlali yapana sigortadan rücu edecekler. Yani sigorta şirketleri hiçbir şekilde ödedikleri hasarı ceplerinden ödememiş olacaklar. Biz bu tebliğin iptali için yargı yoluna başvurup en kısa sürede iptalini sağlayacağız. Tüketicilere yansıyacak olan zulüm şeklinde ki bu artışa kamu otoritesinin de dur diyeceğini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X