‘Taksit sınırı kaldırılmalı’

Palandöken, ekonominin canlanması için kredi kartına taksit sınırının kaldırılması, tüketici kredilerindeki azami vadenin de 60 aya çıkarılması gerektiğini belirtti.

‘Taksit sınırı kaldırılmalı’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, siyasi belirsizlik nedeniyle tüketicilerin harcamalarını ertelediğini, bunun da ekonomide geçici durgunluğa neden olduğunu kaydederek, “Kredi kartında taksit sınırının kaldırılması konusunda Bankalar Birliğinin yapmış olduğu çalışma son derece olumlu. Ekonominin yeniden canlanabilmesi için kredi kartına taksit sınırı kaldırılmalı, tüketici kredilerindeki azami vade de 60 aya çıkarılmalıdır” görüşüne yer verdi.

 

Vatandaşın tüketimi kısması sonucu esnafın sıkıntıya düştüğüne işaret eden Palandöken, kredi kartına taksit sınırının kaldırılmasını desteklediklerini ifade etti. Tüketici kredilerinde azami vadenin 60 aya çıkarılması durumunda ise tüketimin teşvik edileceğini belirten Palandöken, “Bu da ekonomideki geçici durgunluğun bitmesini, vatandaşın da esnafın da rahatlamasını sağlar” değerlendirmesinde bulundu.

 

Geçici belirsizlik nedeniyle tüketimin durma noktasına geldiğini, vatandaşın parasını harcamak yerine döviz aldığını kaydeden Palandöken, bankalardaki döviz tevdiat hesaplarının şubat ayından bu yana 30 milyar dolar artarak 185 milyar dolara ulaştığına dikkati çekti. Palandöken, “Bu paranın bir kısmının tüketime yönlendirilmesi halinde dövizin ateşi de düşer, ekonomi de yeniden canlanır” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X