‘Taksit sınırlamasının kaldırılması doğru değil’

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yaklaşık iki yıl önce bilinçsiz tüketimin önüne geçilmesi, uzun vadeli borçlanmanın önlenmesi ve bu sayede yapılacak tasarrufların yatırıma dönüşmesinin sa

‘Taksit sınırlamasının kaldırılması doğru değil’

Bunun doğru bir yaklaşım olduğunu söyleyen Şahin, ‘Biz buna yetmez ama ‘evet’ dedik. Hatta sınırlamayı daha da artırmak lazım. Kredi kartıyla ilgili asgari ödeme tutarının yükseltilmesi lazım dedik. Bununla ilgili ciddi bir sıkıntı var. O zaman bu adım atıldı ancak şimdi bundan vazgeçiliyor” dedi. 

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben’in taksit sınırlamasının esnetilmesiyle ilgili açıklamasını değerlendiren Şahin, “Neden, ne değişti? Tasarruf sağladık mı? Amaç hasıl olmadan böyle bir uygulamaya geçmenin anlamı yok. Biz bu uygulamayı çok doğru bulmuyoruz” dedi.

HACİZ OLAYINI KALDIRIN

Şahin, ticaretteki daralma, esnafın satışının azalması ya da başka kanallardan kartsız satış yapan esnafın tekrar karta dönmesini sağlamak için bu uygulamaya geçilmek istendiğini kaydetti. Mahmut Şahin, “BDDK Başkanı ise ‘Biz borçlanmaları takip edemiyoruz, kredi kartı dışında borçlanmalar başladı’ diyor. O zaman sorun bu değil, sorun borçlanmanın devam etmesi. Bin lira geliri olan bir kişinin 10 bin lira limitli kredi kartı kullanması ne demek? Bankanın bunda suçu yok mu? Eğer siz asgari ücretliye haciz olayını kaldırırsanız bu iş çözülür. Banka asgari ücretlinin maaşını haczedemez, eşyalarını alamazsa o zaman biraz daha temkinli hale gelecektir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X