Talasemi Farkındalık Etkinliği

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Şubesi tarafından “Hemoglobinopati Kontrol Programı Projesi” çerçevesinde düzenlenen…

Talasemi Farkındalık Etkinliği

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Şubesi tarafından “Hemoglobinopati Kontrol Programı Projesi” çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, talasemiye dikkat çekildi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cumhuriyet Salonu’nda, Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Murat Özdemir’in açılış konuşması ile başlayan etkinliğe 19 ilçeden gelen aile hekimleri, aile sağlığı elemanları, toplum sağlığı merkezi çalışanları katıldı. Prof. Dr. Duran Canatan’ın Moderatörlüğünde, Doç. Dr. Erdal Kurtoğlu ve Uzman Dr. Funda Tayfun Küpesiz tarafından katılımcılar, “Erişkinlerde ve Çocuklarda Anemi, Ayırıcı Tanısı, Talasemi, Talasemi Tarama ve Tanısında Yaşanan Sorunlar” hakkında bilgilendirilirken, Türkiye’de talasemi (Akdeniz anemisi) ve orak hücre anemisi başta olmak üzere, kalıtsal kan hastalıklarının önemli bir halk sağlığı sorunu olduğu vurgulandı. Sağlıklı Türk toplumunda Beta-talasemi taşıyıcı sıklığı yüzde 2,1 olduğu ve yaklaşık 1.300.000 taşıyıcı ve 4000 civarında hasta bulunduğu ifade edilirken, her yıl yüzlerce hastalıklı çocuğun dünyaya geldiği, aileler ve toplumun maddi ve manevi zarara uğradığına dikkat çekildi. Talasemi ile mücadele edebilmek için Sağlık Bakanlığı tarafından “Kalıtsal Kan Hastalıkları” programı başlatıldığı ve bu programın temel amacının, talasemili doğacak bebek sayısını azaltmak ve talasemi hastalarının yaşam kalitesini ve süresini arttırmak olduğu açıklandı. Etkinlik sonunda, Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Murat Özdemir’in konuşmacılara teşekkür plaketi verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X