Taleplerimiz karşılanmazsa 700 bin kişi işsiz kalır

Pazartesi Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu BTSO Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Turgay Güler… Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal sordu, Turgay Güler yanıtladı…

Taleplerimiz karşılanmazsa 700 bin kişi işsiz kalır

Pandemi sürecinden en büyük darbeyi alan esnaf, zor günler geçiriyor. BTSO Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Turgay Güler, yarın yasaklar  kalksa bile esnafın üçte birinin dükkanını açamayacağını belirterek, Sektörde 2 milyon aile ekmek yiyor. 110 bin işletmemiz var. İşletme başına ortalama 19 işçi düşüyor.  Yüzde 30’u giderse, 700 bin kişi işsiz kalacak demektir.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala’ya sorunlarını aktardıklarını belirten Güler, 4 acil çözüm istediklerini anlattı: Devlet, esnaf alacaklarından vazgeçsin. Hibe kredi verilsin. Esnaf, mücbir sebep kapsamına alınsın. Geçmiş krediler ötelensin. Güler, her akşam tek işinin, borcunun ne kadar yükseldiğini hesaplamak olduğunu belirterek, “Düşünsenize, 75 gündür bu psikolojiyle yaşıyoruz” diye konuştu.

Röportajın tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X