Taliban emniyet müdürünü esir aldı

Afganistan’da Faryab vilayetinin Gormaç ilçesinin merkezinin kontrolünü ele geçiren Taliban militanları, emniyet müdürünü esir aldı.

Taliban emniyet müdürünü esir aldı

Faryab Vali Vekili Muhammad Aslem Gudaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık bir haftadır devam eden çatışmanın ardından dün gece Gormaç Emniyet Müdürü Abdulmacid Gilembaf’ın örgüt militanlarına esir düştüğünü belirtti.

Gormaç Kaymakamı Nematullah Serhadi de militanların ilçe merkezini ele geçirdikten sonra emniyet müdürüyle 35 polisi de esir aldığını söyledi.

Faryab Milletvekili Nakibullah Faik ise militanların esir aldığı polislerden birçoğunu öldürdüğünü, birkaç polis karakolunun da Taliban kuşatmasında olduğunu kaydetti.

Taliban’dan yapılan açıklamada, emniyet müdürü ile 13 güvenlik görevlisinin ellerinde tutulduğu, ayrıca çatışmada emniyet müdürünün yaralandığı iddia edildi.

Öte yandan Afganistan İçişler Bakanlığı, ilçenin geri alınması için havadan ve karadan operasyon başlatılacağını duyurdu.

Taliban militanları iki gün önce Gormaç’a saldırmasının ardından ilçe merkezinin kontrolünü ele geçirmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X