Taliban savcılık binasına saldırdı

Afganistan’ın kuzeyi Mezar-ı Şerif’te savcılık binasına yapılan saldırıda aralarında savcılarında bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti.

Taliban savcılık binasına saldırdı

Afganistan’da Taliban militanları, ülkenin kuzeyindeki Belh vilayetinin merkezi Mezar-ı Şerif kentinde savcılık binasına saldırının ardından başlayan çatışmada aralarında savcılarında bulunduğu 10 kişi hayatını kaybederken, 4 saldırganın da etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Akşam saatlerinde son bulan çatışmada, Belh Emniyet Amiri Abdulrazak Kadiri, polis üniforması giyen 4 militanın, roket atar, el bombası ve otomatik silahlarla savcılık binasına saldırdığını söyledi.

Yaklaşık altı saat süren çatışmada aralarında savcıların da bulunduğu 10 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Kadiri, 4 saldırganın da etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Kadiri, olayda aralarında kadın ve polislerin de bulunduğu 66 kişinin de yaralandığını, yaralıların bazısının durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit ise saldırıda 80 kişinin öldüğünü iddia etti. 

2014’ün sonunda yabancı birliklerin Afganistan’dan çekilmesinin ardından Taliban’ın, hükümet binalarını hedef alan saldırıları arttı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X