Taliban vahşeti

Afganistan`da Taliban`ın Gazne vilayetinde yerleşim birimlerine saldırması sonucu çıkan çatışmalarda 100 kişi öldü. Örgüt, aralarında kadınların da olduğu 15 kişinin kafasını kesti, 70 evi de ateşe verdi.

Taliban vahşeti
Afganistan’da Taliban militanları başkent Kabil’in güneybatısında bulunan Ajrestan’ı hedef aldı.
 
Beş gündür süre saldırılarda 100’den fazla insan hayatını kaybetti. Gazne Vali Yardımcısı Muhammed Ali Ahmadi, perşembe akşamı köylerinden alındıktan sonra öldürülenlerden 15’inin başlarının kesildiğini, bu kişiler arasında kadınların da olduğunu söyledi.
 
Çatışmalarda ölenlerin çoğunun polis aileleri olduğunu aktaran Ahmadi, ‘Taliban’ın ağır ve gelişmiş silahları var, yardım için bölgeye giden kuvvetler de yollara yerleştirilen bombalardan dolayı ilerleyemiyor’ diye konuştu. Ahmadi Taliban’ın 70 evi de ateşe verdiğini söyledi.
 
HÜKÜMETTEN YARDIM
 
Taliban saldırısı sonrası Ajrestan’la iletişimin sağlanamadığı belirtildi. Bölgenin Taliban’ın eline geçmesinden endişe edilirken, yerel yönetim merkezi hükümetten yardım talebinde bulundu.
 
Taliban, Ajrestan’ı bir hafta süren çatışmaların ardından ele geçirdi.Örgütün bölgeye yüzlerce militanla saldırdığı ve bölgeyi geri almaya çalışan Afgan güvenlik güçleri ile çatışmaların devam ettiği belirtildi.
 
Ajrestan’ın Taliban’ın kontrolüne geçmesi özellikle ülkenin doğusunda birçok bölgenin de tehdit altına girmesi anlamına geliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X