Taliban’dan katliam: 33 ölü

Afganistan’ın Paktiya Vilayeti’nin başkenti Gardez’de Taliban, bir polis eğitim merkezine bomba yüklü araçla intihar saldırısı gerçekleştirdi.

Taliban’dan katliam: 33 ölü

Ardından silahlı militanlarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Saldırı sonucu  33 kişinin öldüğü, 200’den fazla kişinin de yaralandığı açıklandı. 

Gardez’de polis eğitim merkezine yönelik saldırıyı Taliban Twitter’dan üstlenirken, yetkililer ölenler arasında kadınlar, öğrenciler ve polisler olduğunu açıkladı. 

Afganistan İçişleri Bakanlığı açıklamasında ‘Önce bir intihar saldırganı eğitim merkezi yakınında patlayıcı yüklü aracını patlattı. Ardından diğer saldırganlar saldırıya geçti’ dedi. İntihar yelekli ve silahlı saldırganlarla çatışmanın 4 saatten beri sürdüğü belirtildi. 

Bir yerel yetkili ise aynı zamanda ulusal polis, sınır muhafızları ve Afgan Ulusal Ordusu’nun kullandığı merkez yakınlarında iki adet patlayıcı yüklü aracın patlatıldığını söyledi.

Saldırı ABD’nin insansız hava araçlarıyla Kurram aşiret bölgesinde militanlara saldırı düzenlemesinden saatler sonra yaşandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X