Talih kuşuna soğuk engeli

Bursalıların yılbaşı biletlerine ilgisi az. Bunun havanın soğuk ve yağmurlu olmasından kaynaklandığını savunan Milli Piyango İdaresi Bursa Şube Müdürü Şener, “Havalar iyi olsaydı biletler şu sıralar bitme noktasına gelirdi” dedi.

Talih kuşuna soğuk engeli

ASLIHAN AYDIN

Milli Piyango İdaresi’nin 60 milyon lira büyük ikramiyeli yılbaşı özel çekilişi kapsamında Bursa’ya ayırdığı 1 milyon 250 bin biletin ancak yüzde 75’i satılabildi.

Milli Piyango İdaresi Bursa Şube Müdürü Ali Şener, Bursa’ya gelen 1 milyon 250 bin biletin 23 Aralık itibariyle yüzde 75’inin satıldığını söyledi. Havanın soğuk ve yağmurlu olmasının talebi olumsuz etkilediğini dile getiren Şener, “Havalar daha iyi olsaydı biletler şu sıralar bitme noktasına gelirdi.  Ama son hafta satışların hızlanacağını düşünüyoruz” dedi. Şener, bu yıl ek bilet talebine gerek kalmayacağını düşündüklerini de sözlerine ekledi.

ÇEYREK BİLET REVAÇTA

Bursa’daki milli piyango bayiilerinin bazıları satışlardan memnuniyetini dile getirirken, bazıları ise işlerin kötü gitmesinden yakınıyor. Servet Bayii yetkilisi ellerindeki biletlerin yüzde 85’inin alıcı bulduğunu kaydetti. Seyyar bayi Mümin Yılmaz en çok çeyrek bilet satıldığını belirtirken, bir diğer seyyar bayi Ahmet Yılmaz ise satışlarının geçen yıla göre kötü olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Ekonomik belirsizlik bizi de etkiledi. Yılbaşına bir hafta kalmasına karşın biletlerin ancak yarısını satabildim” diye konuştu. 

BİLET FİYATLARINA ZAM YAPILMASI DA OLUMSUZ ETKİLEDİ

Seyyar Bayii Sebile Eyüpoğlu, son haftaya girildiği için bir hareketlenme beklediklerini söyledi. Bu yıl bilet fiyatlarındaki olumsuz etki yarattığını ifade eden Yılmaz, “İnsanlar düşünerek alıyor. Ancak ‘Ya çıkarsa’ umuduyla bir çeyrek alıyorlar. Sonuçta umut kapısı” dedi.

348 MİLYON TL İKRAMİYE DAĞITILACAK

Büyük ikramiyenin 60 milyon olduğu yılbaşı özel çekilişinde çeyrek bilet 15 liradan, yarım bilet 30 liradan, tam ise 60 liradan satılıyor. Biletlerin tamamının satılması halinde toplam 348 milyon 180 bin liralık ikramiye dağıtılacak.

ORTAK BİLET ALANA İMZA UYARISI

Milli Piyango İdaresi yetkilileri, şansını deneyecek olan vatandaşlara şu uyarılarda bulundu: ”Biletler İdarenin ruhsatlı bayilerinden alınmalıdır. Biletlerin arkasına ad ve soyad yazılarak imzalanmalıdır, ortak bilet alanlar biletin arkasını birlikte imzalamalıdır. Bir bilete isabet eden ikramiyenin ödenebilmesi için bilet çekiliş tarihi, ikramiye ve seri numarası, fiyat ve kupür itibarıyla herhangi bir kuşkuya meydan vermeyecek şekilde kendini ibraz eder nitelikte olmalıdır. İkramiye kontrolü en büyük ikramiye numarasından küçüğe doğru yapılmalıdır. İkramiyeli biletler çekiliş tarihinden itibaren her halükarda bir yıl içinde ibraz edilerek ikramiyesi alınmalıdır.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X