‘Tamam mı, devam mı’ buluşması

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon görüşmeleri çerçevesinde bugün yeniden biraraya geliyor.

‘Tamam mı, devam mı’ buluşması

İki lider, pazartesi günü 4 saat 20 dakika süren görüşme yapmış ve son kez buluşmayı kararlaştırmıştı. Liderlere, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da eşlik etmişti.

Bugünkü görüşme, saat 14,00’te Ankara Palas’ta gerçekleşecek. 

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu’na Çelik ve Koç yine eşlik edecek. Türkiye’nin gözü kulağı, kritik zirvede olacak. Zira AK Parti ve CHP’nin koalisyon hükümeti kurup kurmayacağı bugünkü toplantıda netleşecek.

Bu arada nihai görüşme öncesi dün her iki parti de yetkili kurullarını toplayıp son kez nabız yokladı ve değerlendirmelerde bulundu. AK Parti, Merkez Yürütme Kurulu’nda konuyu ele alırken, CHP’de de tüm milletvekileri Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanarak konuyu masaya yatırdı. Hükümetin kurulması için tanınan 45 günlük süre 23 Ağustos’ta dolacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X