Tambi barış için çaldı

UNESCO’nun Paris’teki merkezinde ‘Palmira için barış’ adlı klasik müzik konseri düzenlendi.

Tambi barış için çaldı

Konserde Suriyeli genç piyanist Tambi Cimuk, Türk piyanistler Hüseyin Sermet ve Rüya Taner’in yanı sıra Seta Tanyel, David Lively, Nima Sarkechik, Cyprien Katsaris, Panagiotis Trochopoulos, Jerfi Ali de klasik batı müziğinden eserler çaldı.

Türkiye’nin UNESCO nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, dünyada şiddet içerikli aşırı akımların dünyayı ve medeniyeti tehdit ettiğini belirterek, “Palmira, Suriye, Ninova, Irak, Bamiyan, Yemen ve başka yerlerde meydana gelen ve devam eden olaylar medeniyetin öne çıkan eserlerini hedef alıyor. Bu durum ortak mirasımız ve yaşam tarzımız için ciddi bir tehdit oluşturuyor. İnsanlığa karşı düzenlenen bu eşi görülmemiş saldırı her ne pahasına olursa olsun durdurulmalıdır” diye konuştu.

‘SAVAŞ UMARIM BİTECEK’

Suriye’den gelerek Türkiye’ye yerleşen genç piyanist Tambi Cimuk, yakın zamanda Suriye’de barışın gelmesini temenni ettiğini belirterek ‘Suriye’de savaş umarım bitecek. Savaş biterse çok güzel olacak çünkü savaşta kazanan olmaz. Ben, bir gazeteci değilim ama bir müzisyen olarak müziğimle barış mesajı göndermek istiyorum’ şeklinde konuştu.

Konserin çok güzel geçtiğini belirten Cimuk, ileride daha kapsamlı uluslararası programlara katılmak istediğini söyledi. Piyano eğitim almak için başvurduğu Bursa’daki Akademix Güzel Sanatlar Merkezi’nde müziğe büyük yeteneği olduğu saptanan genç müzisyeni, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Valiliği de destekliyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X