Tambi, Bursa’da konser veren İdil Biret’le tanıştı

Bursa’da dün gece konser veren dünyaca ünlü piyanist İdil Biret ile tanışan Suriye’den sığınmacı olarak geldikten sonra müzik dehası olduğu ortaya çıkan Tambi Asaad Cimuk, “Sizin seviyenize ulaşmak için sürekli çalışıyorum” dedi.

Tambi, Bursa’da konser veren İdil Biret’le tanıştı

Tambi’nin hikayesini takip ettiğini söyleyen Biret, “Onda başarılı bir piyanist olma ışığı görüyorum” dedi.

Üç yaşında başlayan müzik hayatına sayısız konser, kayıt ve ödül sığdırmış, klasik müziğin dünya çapında en önde gelen piyano virtüözlerinden biri olan İdil Biret, dün gece Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Borusan Quartet ile muhteşem bir konser verdi. 

Konser öncesi Bursa’da ailesi ile birlikte yaşayan ve müzik dehası olduğu ortaya çıktıktan sonra Türk vatandaşlığına alınan Tambi Asaad Cimuk, İdil Biret’i ziyaret etti. Biret’in hayranı olduğunu söyleyen Cimuk, “Ben henüz yolun başındayım, bir gün sizin seviyenize ulaşabilmek için sürekli çalışıyorum” dedi. 

Tambi’nin hikâyesini ve mücadelesini basından takip ettiğini belirten Biret de “Onda başarılı bir piyanist olma ışığı görüyorum. Onun yaşındayken aynı heyecanı ben de duyuyordum. Tambi için emek sarfeden başta hocası Elena Çekiç olmak üzere herkesi kutluyorum. Böyle değerlere sahip çıkmak çok önemli” dedi. 

Biret, Tambi’yi desteklediğini ve İstanbul’da da görmek istediğini de sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X