`Tampon bölge gündemde yok`

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, tampon bölgenin IŞİD`le mücadelede belli bir noktada mümkün olabileceğini belerterek, “Ancak şu anda bu bizim kampanyamızın bir parçası değil` dedi.

`Tampon bölge gündemde yok`
ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Suriye ve Irak’ta IŞİD hedeflerine yönelik sürdürülen hava saldırılarıyla ilgili Pentagon’da bir basın toplantısı düzenledi.
 
Türkiye’nin Irak ve Suriye sınırında oluşturulacak olası bir tampon bölgeye ilişkin bir soruyu yanıtlayan Dempsey, tampon bölgenin henüz gündemde olmadığını dile getirdi.
 
IŞİD’le mücadelede kararlı olduklarını ve örgüte Suriye’de sığınacak bir nokta bırakılmayacağını ifade eden Dempsey, tampon bölgenin şu anda mücadele planına dahil olmadığını söyledi. Genelkurmay Başkanı Dempsey ise terör örgütünün ülkenin doğusunda kazandıkları yerlerden geri püskürtmek için en az 12 bin Suriyeli muhalif askeri güce ihtiyaç olduğunu kaydetti.
 
GÖRÜŞMELER SÜRECEK
 
Tampon bölge konusunun yeni olmadığını dile getiren ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel de, ‘Türkiye’yle bunun hakkında ve IŞİD tehdidinin tüm farklı yönleri hakkında konuşuyoruz. Onlar, IŞİD’i net bir biçimde biliyor. Türk liderlerle koalisyona katılmak için önerdikleri çeşitli yolları görüşüyoruz. Tampon bölge yeni bir mesele değil. Bütün bu olasılıkları masaya yatırıyoruz. Türkler ile talepleri konusunda görüşmeye devam edeceğiz. Suriye ve Irak’ta olanlar apaçık, onlara tehdit ve tehlike oluşturuyor’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X