Tan Okulları’ndan büyük başarı!

Tan Okulları Ortaokul Robotan Kulübü öğrencileri 3-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen, Avrupa’nın en büyük Uluslararası Robot Yarışması olan Romanya Robochallenge Turnuvası’nda Türkiye’yi ve Tan Okulları’nı büyük bir başarıyla temsil ederek, kazandıkları yarı final derecesi ile Japonya’da gerçekleşecek finallere katılmaya hak kazandılar.

Tan Okulları’ndan büyük başarı!

Mini Sumo kategorisinde Çeyrek final,Micro sumo kategorisinde yarı final, Mega sumo kategorisinde yarı final ve Labirent çözen kategorisinde yarı final başarısı gösterdiler.

Romanya Bükreş’te gerçekleşen Robochallenge Turnuvası’na Bilişim Teknolojileri öğretmeni Salih Güngör liderliğinde Tan Okulları ortaokulundan 15 öğrenci katıldı.

Ortaokul Robotan Kulübü öğrencileri 3-8 Kasım tarihleri arasında Bükreş’te gerçekleşen Robochallenge Turnuvası’nda Labirent çözen, mikro sumo, mini sumo, çizgi izleyen robot ve serbest kategorilerinde yarıştılar. Turnuvada görevli jüri üyelerine robotları ile sunumlarını İngilizce olarak gerçekleştirdiler. Robotan standını ziyarete gelen birçok konuğa robotları ile ilgili bilgiler verdiler, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar. Serbest zamanlarda Bükreş’in tarihi mekanlarını gezerek, şehri yakından tanıdılar.

Robochallenge Turnuvası’nın son gününde açıklanan yarı final derecesi ile büyük bir başarıya imza atarak önümüzdeki ay Japonya’da gerçekleşecek final yarışmalarına katılmaya hak kazandılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X