‘Tan Özlüce olarak var olduğumuz her anda rehberimiz olacaksın’

Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yılında, Tan Özlüce Eğitim Kurumları’nda 10 Kasım Anma Etkinlikleri düzenlendi. Tan Okulları yöneticileri özel hazırlanmış bir metinle Büyük Önderimizin eşsiz hatırasını yâd ettiler.

‘Tan Özlüce olarak var olduğumuz her anda rehberimiz olacaksın’

Tan Okulları Özlüce Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan anma mesajında önemli noktalara vurgu yapıldı: “Sen olmasaydın gölgesinde gururla yaşayacağımız ne şanlı bir bayrak ne de huzurlu yaşayabileceğimiz bir avuç toprak olurdu. Attığımız her adımda, yürüdüğümüz her yolda, devrimlerinin yarattığı mucizelerde, okula gidebilen her kız çocuğunun gülüşünde, haklarını savunabilen her kadının bakışlarında, her işçinin alın terinde, her sanatçının eserinde, her öğretmenin alnındaki ışıkta, her sporcunun başarısında, her gencin ufku gören gözlerinde sen varsın.”

“Önümüzde sayılamayacak güçlükler var belki; ancak Cumhuriyet’i ve bu olgunun gerektirdiği medeni birikim için gereken bilimi, yüksek sesle anlatmaya  Tan Okulları olarak devam ediyoruz. Cumhuriyet ilkelerini sevdiriyor, bu ilkeleri bilim, sanat, spordaki başarılarımızla taçlandırıyoruz. Büyük düşünceler, büyük refah içerisindeki medeniyetlerden çıkar.”

Hatırlar mısınız? “Çağdaş bir Cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir” demiştiniz.

Bugünlerde, karanlık tünelin ucundaki aydınlığa ulaşmak isteyen ve o aydınlığa ulaştığında ait olduğu medeniyeti daha iyi kavrayacak ülkeyiz.

“Milletimizin kurtarıcısı ve kurucusu, yol göstericimiz, başöğretmenimiz, kendimize örnek aldığımız büyük insan her zaman ışığımız oldun. Koyu karanlıklardan senin rehberliğinde kurtulduk. Unutturduklarını zannettikleri bir anda tarih sayfalarından süzülüp gelen, Nutuk ile, bize hitabeniz ile yankılanan sözleriniz vücut buldu. Yolumuza ışık oldu. Damarlarımızdaki asil kan ve senin bize olan sonsuz inancın bizi bugüne taşıdı.”

Tan Okulları’ndan 10 Kasım’da anma mesajı

“Gidişin üzerinden geçen 84 yılın ardından en büyük ümidin olan gençlik, yakmış olduğun ateşin altında onu harlamaya devam ediyor. Bir saniye bile dur durak bilmeden izinden geliyor; ilkelerini, inkılaplarını, vermiş olduğun her öğüdü yüreklerine işliyorlar. Sevdiğin şarkılar günbegün dillerde dolanıyor, dünyaya yayılıyor. Belki de Atatürk namını bilmeyen bir kişi bile kalmamıştır dünyada. Hayatta değilken bile nasıl olur da seni yaşattığımızı sorup duruyorlar, bilmiyorlar ki içimizdeki Mustafa Kemal aşkını. Bilmiyorlar ki bir çift mavi göze yapabileceklerimizi.”

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X