Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

TANAP Büyükorhan ayağında sona gelindi

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı TANAP Projesi’nin Bursa bölümünden geçeceği güzergâhtaki Büyükorhan etabında gazı taşıyacak olan boruların döşenmesine başlandı.

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı TANAP Projesi'nin Bursa bölümünden geçeceği

AYDIN KURMUŞ

Azerbaycan gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan ve çalışmaları uzun zamandır devam eden Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı TANAP Projesi’nin Bursa bölümünden geçeceği güzergâhtaki Büyükorhan etabında gazı taşıyacak olan boruların döşenmesine başlandı.

Toplam uzunluğu bin 850 kilometre olan boru hattının 116 kilometrelik kısmı Bursa’nın Harmancık, Büyükorhan, Orhaneli ve Mustafakemalpaşa ilçelerinden geçiyor. 

Hattın 15 kilometrelik kısmının geçtiği Büyükorhan’ın Hacıahmetler, İsmetiye, Durhasan ve Aktaş köylerinde çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların iki hafta içerisinde tamamlanarak, Büyükorhan etabındaki çalışmaların bitirileceği öğrenildi.

TANAP Projesi, Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazı öncelikle Türkiye, ardından da Avrupaya taşıyacak. Hat tamamlandığında yılda 35 milyar metreküp doğalgaz taşınacak.