TANAP Projesi’nde dört ilçeye hibe desteği

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nın geçeceği güzergâh üzerindeki Bursa’nın dört ilçesine hibe desteği verilecek.

TANAP Projesi’nde dört ilçeye hibe desteği

AYDIN KURMUŞ

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nın geçeceği güzergâhtaki Harmancık, Büyükorhan, Orhaneli ve Mustafakemalpaşa ilçelerine ve bağlı köylerine, TANAP’ın kısa adı SEIP olan Sosyal ve Çevresel Yatırım Amaçlı Programı çerçevesinde proje karşılığı yüzde 95’lik hibe desteği sağlanacak. Büyükorhan’ da Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevre Yatırım Programları 2. Hibe Çağrısı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleşti. Toplantıya Büyükorhan Kaymakamı Muhammed Kaya, Belediye Başkanı Hasan Taş, muhtarlar, vatandaşlar ile STK temsilcileri katıldı.

SOSYAL VE ÇEVRESEL YATIRIM

Toplantıda TANAP Sosyal ve Çevre Yatırım Programları kapsamında bir hibe çağrısına çıkıldığı belirtildi. Bilgilendirme toplantısında TANAP Boru Hattı’nın geçiş güzergâhında kalan Büyükorhan ve bağlı köylerde uygulanacak sosyal ve çevresel yatırım programları kapsamında hibe içeriği, kuralları, başvurularının nasıl yapılacağı, uygun başvuru sahipleri, başvuru değerlendirme ve uygulama süreçleri hakkında bilgiler verildi. Büyükorhan Kaymakamı Muhammed Kaya, bölgeden geçen TANAP Boru Hattı’nın bölgenin gelişmesine ve ekonomik olarak büyümesine büyük bir katkı sağlayacağını belirterek, “Hattın geçtiği yörelerimize adeta talih kuşu kondu. Sizlerden bu hibe programlarından faydalanmanızı ve bu fırsatı kaçırmamanızı tavsiye ediyorum” diye konuştu.

60 MİLYON DOLAR…

TANAP, 2. Çağrı kapsamında dağıtacağı 60 milyon dolarlık hibe başvurularını almaya başladı. Başvurular 23 Ağustos’ta sona erecek. Programa başvuruda bulunanlara hazırlayacakları projeler için 200 bin TL ile 1,5 milyon TL arasında hibe verilecek. TANAP SEIP ile bölgedeki insan kaynakları potansiyelini ve sosyal sermayeyi güçlendiren, tarım, hayvancılık, imalat ve turizm dâhil olmak üzere hizmet sektöründeki yerel küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayan, bölgedeki çevre altyapısını, doğal kaynakları, yenilenebilir enerji kaynaklarını, biyo çeşitliliğini ve eko sistemlerini geliştiren projeleri destekleyecek. TANAP’ın SEIP hibesinden yerel yönetimlere ve sivil tolum örgütlerine öncelik var. Ayrıca kooperatifler, birlikler, federasyonlar ve birlik konfederasyonları, üniversiteler, KOBİ’ler, çiftçi ve üreticiler de bu hibeye başvurabilecekler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X