Tanır’ın 5 yılı vatandaştan onay aldı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında basın mensupları ile bir araya gelen Önder Tanır, 5 yıllık icraatlarını ve Kestel Belediyesi’nin devam eden projelerini anlattı. Tanır, “5 yıllık sürece dönüp baktığımızda belediyemizin bize emanet etmiş olduğu imkanlarımızı, bütçemizi doğru şekilde kullanmış olmanın ve vatandaşımıza vermiş olduğumuz seçim beyannamemizi yerine getirmenin gururu ve onuru ile karşınızdayım” dedi.

Tanır’ın 5 yılı vatandaştan onay aldı

Ulaş GİRGİN

Kestel Belediyesi’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebeti ile Merinos Göl Park Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği kahvaltı etkinliğine çok sayıda basın mensubu katıldı. Kahvaltı sonrası basın toplantısı düzenleyerek belediyenin hizmetlerini ve hali hazırda devam eden projelerini anlatan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, öcelikle basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı ve 5 yıllık meclis üyeliği sürecindeki birikimlerini belediye başkanlığı döneminde halka hizmet olarak yansıtmak için çabaladığını söyledi. Tanır konuşmasını şöyle sürdürdü, “Kestelli vatandaşlar 5 yıl boyunca yapmış olduğumuz hizmetlere, anketler ve sahadaki buluşmalarımız sonucu olumlu geri dönüşler verdiler. 5 yıllık sürece dönüp baktığımızda belediyemizin bize emanet etmiş olduğu imkanlarımızı, bütçemizi doğru şekilde kullanmış olmanın ve 2019 seçimlerinde vatandaşımıza vermiş olduğumuz seçim beyannamemizi yerine getirmenin gururu ve onuru ile karşınızdayım”

SOSYAL ALANLARIYLA ÖNCÜ KENT

Her belediyenin halka hizmet görevini yerine getirdiğini fakat daha önemli olanın hizmeti özveri ile yerine getirip vatandaşın yüzündeki güler yüzü görmek olduğunu vurgulayan Tanır, “Sosyal alanlar noktasında öne çıkma hedefiyle ilçemizin yeni buluşma noktası olan 7 bin metrekare alana sahip Meydan Kestel ile 400 araç kapasiteli kapalı otopark, konser-festival alanı, yürüyüş yolu, çocuklarımızın eğlenceli vakit geçirebileceği Gemi Park’ı hemşehrilerimiz ile buluşturduk. 2021’de hizmete açtığımız Naim Süleymanoğlu Parkı’nın ikinci etabını 2023 yılında hemşehrilerimizle buluşturduk. 25 bin metrekare alan üzerine kurulu parkta bin 200 metre yürüyüş ve bisiklet yolu, spor alanları, oturma grupları, kaykay ve paten pisti, tenis kortu ve kapalı spor salonu bulunmakta. Ayrıca ilçemize kazandırdığımız, tüm hizmetlerin ücretsiz olduğu Millet Kütüphanesi projemiz ile 7 gün 24 saat gençlerimizin hizmetindeyiz. Hizmete açtığımız İcahtane ile 2 bin 138 öğrencimize ücretsiz robotik kodlama, 3D Marker, akıl zeka oyunları, beceri eğitimleri verip hem çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor, hem de onların gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Dönemimizde kadın ve çocuklara yönelik projelerimizle de sahadaydık. Çilek Sosyal Yaşam Merkezi’miz ile bin 200 metrekare alanda kadınlarımıza özel spor salonu, kafeterya, çocuk oyun alanı, diyetiysen ve psikolog hizmetlerine yer veriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz projemiz ile şuana kadar 5 bin 136 kadınımız ve çocuklarımız hizmetlerimizden faydalandı. Göreve geldiğimizde eksikliğini hissettiğimiz sosyal donatı ve tesisler ihtiyacını, Çilek kafe fikri ile bütünleştirdik. Kestel meydanı, yeni mahalle ve Esentepe bölgesinde hayata geçirdiğimiz 3 çilek kafe ile hemşehrilermize hem ucuz hem de kaliteli hizmet sunuyor, sıcacık sohbetlere vesile oluyoruz” ifadelerini kullandı.

DOĞAYLA BÜTÜNLEŞEN TARIM KENTİ

Göreve geldikleri günden beri daha yeşil bir Kestel için çalıştıklarını belirten Tanır, “3 bin 500 ağacımızı toprakla buluşturduk, gençlerimize fidan dikme alışkanlığı kazandırdık. Hava kirliliği şehrimiz için büyük bir problem. Büyükşehir Belediyemiz ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile ortaklaşa kurduğumuz çalıştay ile İlçemizdeki sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren ve hava kirliliğine sebep olan fabrikalarda filtre denetimleri gerçekleştiriyoruz. Şuana kadar 461 kez denetim yapan ekiplerimiz, 7 gün 24 saat denetimlerini sürdürmekte. Ayrıca göreve geldiğimizde yenilenebilir enerjiye de odaklandık. 5.5 milyon liralık yatırımla tamamlamış olduğumuz 3 bin 736 panelin bulunduğu Kayacık Güneş Enerji Santralimiz ile yıllık 1,5 milyon kilovat saat gücünde elektrik üreterek, ilçemize büyük katkı sağlıyoruz. Bu proje ilçemizdeki bütün tesislerimizin ve parklarımızın elektriğini karşılıyor. Diğer yandan hayata geçirdiğimiz dijital toprak analizi projemiz ile toprağın ihtiyaç duyduğu gübre çeşitlerini ve oranını tespit ederek toprak verimliliği artırıyoruz. Vatandaşlarımızın tarlalarında ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz analiz ile 5 dakikada doğru sonuçlara ulaşabiliyoruz. Ayrıca belediyemize kazandırdığımız zirai drone ile yüzde 95 su ve zamandan tararruf sağlayarak israfın önüne geçiyoruz” dedi.

KÜLTÜRLÜ VE SPORCU NESİL

Kültür mozaiği olan Kestel’de 7’den 70’e her yaşa ve her vatandaşımıza uygun etkinlikler, tiyatro oyunları, sinema gösterimleri, müzik festivalleri ve konserlerin yanı sıra, farklı alanlardaki kurslar ile vatandaşların sanat ve kültür gelişimlerine katkı sağladıklarını söyleyen Tanır, “Bunun yanında Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben Sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim’ düsturunu örnek alıp, gerekli alt yapı ve revizyon çalışmalarını yaparak, çocuklarımız ve gençlerimizin daha sağlıklı ve modern tesislerde spor hayatlarını sürdürerek ulusal ve uluslararası alanlarda başarılar kazanmasına vesile olduk, gurulandık. Şu anda 13 aktif branşın yer aldığı başta Kestel Belediyesporumuz olmak üzere diğer amatör spor kuluplerimize desteklerimizle birlikte 2 bin 250 sporcu yetiştirdik” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ EKMEĞİ KESTEL’DE 

2019 yılında göreve geldiklerinde 400 gramı 1.25 TL’den satılan ekmeği, söz verdikleri gibi 1 TL’ye düşürerek sofralara ulaştırmaya başladıklarını hatırlatan Tanır şöyle devam etti, “Artan ham madde fiyatlarına rağmen, bugün itibariyle de 400 gram ekmeği 1 TL’den hemşehrilerimize ulaştırıyoruz. Bin 50 dönüm arazi üzerine kendi ekmiş olduğumuz yerli ve milli tohumlar ile unumuzu ve ekmeğimizi üretiyor, bu ekmekle 2 bin ailemizin ayda 2 milyon, yıllık ise 24 milyon TL, bütçelerine katkı sağlıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X