Tank avcısı İncirlik’te

ABD’nin IŞİD’e karşı operasyonlara destek için gönderdiği 12 adet ‘tank avcısı’ A-10 uçakları, Adana’daki İncirlik Hava Üssü’ne konuşlandı. ABD Savunma Bakanlığı, uçakların F-16’ların yerine geçtiğini bildirdi.

Tank avcısı İncirlik’te

Düşük irtifada uçabildiği için ‘tank avcısı’ olarak bilinen “A-10 Thunderbolt II” savaş uçakları, teknik personel ve ekipmanla birlikte İncirlik’e indi. 12 adet A-10 uçağıyla ilgili ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklama ise şöyle: “A-10’lar, bu yıl ağustos ayında uçucu personeli, ekipman ve destek personeli ile süratle İncirlik Hava Üssü’ne intikal eden F-16’ların yerine gelmiştir. F-16’lar koalisyonun IŞİD’e karşı yapılan harekatlar için geçici görevle gelmişlerdi. Türkiye bir NATO mensubu, ABD’nin yakın dostu ve IŞİD’e karşı kurulan uluslararası koalisyonun önemli bir ortağıdır. Türk üslerinin ABD operasyonlarında kullanılması ve uçaklara verilen destek, gücümüzü önemli ölçüde çoğaltmaya devam etmektedir.”

ZIRHLILARIN KÂBUSU

‘Tank katili’ olarak adlandırılan A-10 Thunderbolt tipi uçaklar, kara birliklerine yakın hava desteği sağlama görevi için özel olarak geliştirilen ilk hava platformu olma özelliği taşıyor. 706 km hıza ulaşabilen uçakların menzili ise 1287 km. ABD tarafından 1977’den beri üretilen ve satışı yapılmayan A-10’lar, Soğuk Savaş döneminde alçak uçuşla Sovyet tank ve zırhlılarını imha etmek üzere tasarlanmasına karşın, 1. Körfez Savaşı başta olmak üzere ABD Hava Kuvvetleri’nin katıldığı pek çok operasyonda görev aldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X