Tankların önüne arabasını çekti

Darbe gecesi Atatürk Havalimanı’nda arabasını tankların önüne sürüp içerisine kendini kilitleyerek tankların geçmesini önlemek isteyen Erdem Aksa, o anları anlattı.

Tankların önüne arabasını çekti

Tankların Atatürk Havalimanı’na girmemesi için yolu kendi arabasıyla kapatan Erdem Aksa, ”Saat 22.00 sıralarında iç hatlar gidişte yolcu beklerken, o anda olaylar tam patlama zamanıydı.

Sosyal medyadan internet sitelerinden gelen mesajlar olayların patladığını gördük. Dedim ki ‘eninde sonunda Atatürk Havalimanı’na da karışacak hiç yerimizden kımıldamayalım.’ Arabamı bıraktım. Havalimanı giriş kapısına doğru gittim. Vatandaşlar da gelmeye başladı o ara. Aracın yanına geldiğimde palet sesleri gelmeye başladı. Yürüyerek gittim tankın teki son sürat geliyor. Arkasından vatandaşlar yoğun şekilde gelmeye başladı” dedi.

“Arabanın içine kendimi kapattım”

Tankların insanları ezdiğini gören ve kendini tankların önüne çektiği aracına kilitleyen Erdem Aksa, “İkinci tank da gelmeye başladı. Ben koştum arabayı almaya, Türk bayrağını da astım önüne. Aşağı indim ters yönden iç hatlar gelişe tankların önüne kırdım. O dakika insanlar vatandaşlar daha çok aşka geldi. Tankın önüne siper ettiler kendilerini. Ben de kapıları içeriden kilitledim çıkarmasınlar diye.

Ezerlerse de ezsinler diye kendimi içeriden kilitledim. İlk hamlede arabanın üzerine çıktı, sonra geri çıktı. 15 saniye sonra insanları eze eze tam gaza basarak insanları dağıtarak bastı geçti. İkinci tankı bırakmadık orada kaldı. Öbür güne saat 4’e kadar buradaydık. Emniyete gittim. Arabayı buraya çektiler. Rapor tuttular. Burada havalimanında hostes pilot servisliğini yapıyorum” dedi.

Darbenin başarılı olması durumunda insanları statlarda toplayıp çırılçıplak bekleteceklerini söyleyen Aksa, ”O dakika hiç bir şeyin önemi yoktu. Öbür gün sabahı olduğu zaman IŞİD gibi kafalar kesilecekti. Bunun az çok farkına vardım. Her tarafı bombalamaya başlamışlardı. Dakika başı haberler geliyordu. Darbe gerçekleşmiş olsaydı havaalanında, statlarda insanlar çırılçıplak, elleri kelepçeli olacaktı. Ortadoğu’da olduğu gibi kafalar kesilecekti. Bugün hiç birimiz bu şekil olmayacaktık. Ekmeği bırakın herkes can derdine düşecekti. Bugünümüze şükürler olsun. O an hiç bir şey önemli değildi, hiç bir şeyi gözüm görmedi. Daha sonra çekilen görüntüler var nasıl oldu ben de anlamadım. Tankın Ezebileceğini düşündüm. Onun için de kapıları kapattım. Ezerse de ezsin dedim. Şehit olan yaralanan çok insan vardı. Peş peşe gelen haberler vardı. Biz de olalım dedim. Hiç sorun değil dedim” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X